• Alles

Lezing over 'De Nieuwe Biesbosch'

woensdag 14 maart 19:30 t/m 22:00 uur

Dieter Ouwerkerk

Het thema van de boekenweek 2018 is natuur! Dat is nou juist het thema wat boswachter Thomas en illustratrice Stef den Ridder bij elkaar bracht. Door diezelfde voorliefde ontwikkelden ze in 2017 het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’

Op 14 maart verteld boswachter Thomas over de spectaculaire metamorfose die het gebied is ondergaan. De hoofdreden was waterveiligheid zodat de mensen langs de grote rivieren droge voeten zouden houden, maar het bracht tevens spectaculair natuurherstel!

Stef heeft voor het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’ prachtige illustraties gemaakt bij de verhalen. Tijdens de lezing verteld ze hoe ze te werk is gegaan! Stef neemt je mee in het tekenproces van het boek en beantwoord o.a. deze vragen.

Ten slotte duiken we tijdens de ‘Grande Finale’ even de lente van 2018 in. Wat kunnen we verwachten? Gaan er al dromen van boswachter Thomas uitkomen in het aanstaande voorjaar? Wat is het effect van het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen? Hoeveel paartjes zeearenden zullen er dit jaar in de delta gaan broeden?

De lezing is gratis toegankelijk, maar we vinden het fijn als u een plaatsje reserveert. Dan kunnen we zorgen voor voldoende stoelen. Bel, stuur ons een mailtje of meldt u aan in de winkel.

info@boekhandeldeboekenkist.nl / 0183-690941


deel deze activiteit

Locatie

De Boekenkist
Gorinchem
Arkelstraat 17
4201ka