• Alles
  • (77)
    Sport
  • (51)
    Muziek

Expositie Schilderijen René Tramper

woensdag 18 juli 11:00 t/m zaterdag 18 augustus 16:30 uur

onbekend

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk in Gorinchem presenteert met trots alweer de derde expositie van 2018.

Al 15 jaar doen wij dit vrijwillige werk om gelden te genereren voor het onderhoud en dus behoud van een markant monument in onze stad, de Grote Kerk op de Groenmarkt.

Wij nodigen u van harte uit voor deze derde expositie van 2018.

In 2012 is René Tramper (1956) voor het eerst met schilderen begonnen.

Na het doormaken van een klinische depressie zette hij, op advies van zijn behandelend arts, de eerste stappen in deze voor hem onbekende wereld van creativiteit. Zijn opmerking: “Leer af te dalen uit je hoofd naar je hart, en toe te laten wat je voelt” bracht René er toe schilderlessen te nemen. Op dat moment een voor René onbekende wereld. De weg door de donkere nacht naar een nieuwe dag was voor René een indringend keerpunt geworden. Na het ontslag uit de kliniek kreeg hij de gelegenheid om in het atelier van een bevriend kunstenares met jarenlange ervaring, privé-schilderlessen te krijgen. Er volgde een intensieve periode van coaching in de intuïtieve uiting van emotie op het doek. Zij stimuleerde René vooral een eigen weg te gaan in een ‘schilderend leven’. Sindsdien is deze creatieve uiting een vrijwel dagelijks onderdeel van de dag. Veel van zijn schilderijen zijn gerelateerd aan het christelijk geloof.

Een jaar lang is René intensief opgetrok


deel deze activiteit

Locatie

Grote Kerk, Gorinchem
Gorinchem
Groenmarkt 7
4201ee


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.