• Alles
  • (53)
    Sport

LEZING & WORKSHOP CULTUUR VAN STAPHORST

dinsdag 11 december 13:00 uur

Op dinsdagmiddag 11 december 2018 verzorgt Alie van Lopik in Museum De Koperen Knop een middag over de bijzondere cultuurhistorie van Staphorst, inmiddels behorend tot ons immaterieel cultureel erfgoed. Dat is meer dan de opvallende klederdrachten die nog altijd zo’n 400 vrouwen dagelijks dragen. Het langgerekte Overijsselse lintdorp Staphorst kent een boeiende reeks aan cultuuruitingen. De ligging van de boerderijen, de kleuren van het schilderwerk, het nabuurschap, de saamhorigheid en natuurlijk nog altijd de zondagsrust.

Veel foto’s via PowerPoint geven u tijdens de lezing een inkijk in het leven van de Staphorster bevolking. Daarna kunt u zelf aan de slag met stipwerk en kunt u met speciale verf een kerstbal of een bordje versieren. De middag begint om 13.00 uur en de kosten zijn € 7,50 p.p. inclusief entree museum , materiaal workshop en koffie of thee.

Aanmelden kan op de volgende manieren: per telefoon 0184-611366, in het museum tijdens de openingstijden en per e-mail koperenknop@koperenknop.nl.

Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.koperenknop.nl


deel deze activiteit

Locatie

Museum De Koperen Knop
Hardinxveld-Giessendam
Binnendams 6
3373ad


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.