Logo gorcumsecourant.nl


Sjaak Bral neemt het publiek mee terug in de tijd.
Sjaak Bral neemt het publiek mee terug in de tijd.

Sjaak Bral en 'De moord op Blonde Dolly'

GORINCHEM - Sjaak Bral is op dinsdag 4 april om 20.30 uur te gast in Theater Peeriscoop met zijn cabaretprogramma 'De moord op blonde Dolly'.

Een onopgeloste moord blijft altijd leven. Zo ook de moord op de Haagse prostituee Blonde Dolly, ruim 50 jaar geleden. Tot op de dag van vandaag circuleren wilde verhalen. Feit is dat hooggeplaatste Haagse politici - zoals één van de oprichters van de VVD - van haar diensten gebruikmaakten. Bovendien bleek Blonde Dolly - ze werd slechts 32 jaar - na haar dood extreem gefortuneerd te zijn. Ze bezat miljoenen. Hoe kwam zij aan zulke grote hoeveelheden geld? En waarom werd het onderzoek naar haar moord door de hoofdcommissaris eigenhandig in de doofpot gestopt?

Schone schijn

Sjaak Bral neemt het publiek mee terug in de tijd, naar de schone schijn van de jaren vijftig en de verstikkende macht van regenten. Hij spoorde bovendien de vermeende moordenaar (nu 88 jaar oud) op en confronteerde hem met de bewijslast.

Historisch en humoristisch

Feit en fictie raken verstrikt in een razendknappe vertelling, die zowel historisch als humoristisch is. Een theaterthriller van de bovenste plank, met een ontknoping die het publiek niet in de koude kleren gaat zitten.

Entree: 17,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst.

Reageer als eerste
Meer berichten