Logo gorcumsecourant.nl


Burgemeester Ten Kate reikte oorkonde uit namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
Burgemeester Ten Kate reikte oorkonde uit namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Adequaat handelen redt leven Suzanne, oorkonde voor redders

ARKEL - Burgemeester Ten Kate bekroonde woensdag, namens het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, drie Arkelaren met een oorkonde. De redders, mevrouw Bakker en de heer en mevrouw Van Driel, ontvingen de oorkonde voor hun hulp na een ongeval dat begin dit jaar plaatsvond ter hoogte van de Koningin Wilhelminastraat.

Op donderdag 19 januari botste Suzanne Koppen met haar fietswiel tegen die van haar tweelingzus. Hierdoor verloor Suzanne de controle over haar fiets, gleed weg en belandde in een sloot met ijsvorming en een steile rand. Van verschillende kanten werd hulp geboden en na meerdere pogingen lukte het de redders om het meisje uit de sloot te halen. Eén van de families, wonend aan de Koningin Wilhelminastraat, heeft het meisje daarna thuis opgevangen en haar warme kleren aangedaan. Ook stonden zij klaar voor de hulpverleners (politie en ambulance), die bij hen over de vloer kwamen om het meisje verder te verzorgen.

Adequaat gehandeld

Burgemeester Ten Kate waardeert het enorm dat men adequaat heeft gehandeld en daarmee een leven heeft gered. Dit was voor Ten Kate reden om de redders in het zonnetje te zetten. Voor hun behulpzame en daadkrachtige optreden ontvingen zij een oorkonde uit naam van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Reageer als eerste
Meer berichten