Logo gorcumsecourant.nl


De peutergroep van Typhoon.
De peutergroep van Typhoon.

Sportproeverij op Molenvliet

GORINCHEM - Sporten is goed voor de gezondheid en voor het sociale leven. Maar welke sport past bij jou? Om een antwoord op die vraag te helpen vinden, hebben de drie clubs van Molenvliet gezamenlijk een kennismakingsdag georganiseerd: een Sportproeverij bij atletiekvereniging Typhoon, handbalclub Achilles en voetbalclub Unitas op vrijdag 21 april.

De drie verenigingen laten zien wat ze in huis hebben voor de hele jonge kinderen, voor ouderen, voor mensen die een lichtere motorische beperking hebben of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Juist voor deze groepen is sporten zo goed om te doen. Niet alleen voor de conditie, maar ook vanwege het sociale aspect, het gezelschap van anderen.

Het programma begint op de atletiekbaan van Typhoon voor de allerjongsten. Typhoon heeft een speciale peuter-beweeggroep voor kinderen die nog te klein zijn voor team- of wedstrijdsport. Zij maken er kennis met allerlei vormen van sport en beweging.

Een tweede groep die bij Typhoon terecht kan, is die van de motorische beperking. Mensen functioneren vaak prima met een afwijking die bijvoorbeeld bij de geboorte is ontstaan, maar ze kunnen niet meedoen in een standaard sportteam. Ze vinden bewegen leuk, maar hebben geen zin in de competitie die er bij hoort. Ook zij kunnen 21 april een kijkje komen nemen. Verder is het tijdens de Sportproeverij mogelijk mee te doen met de G-groep of om de werpsporten uit te proberen in de rolstoel.


Voetbalclub Unitas en Achilles hebben eveneens G-teams. Bij Unitas wordt daarnaast Walking Football gespeeld: een voetbalvorm waarin niet hard gelopen wordt en waarin lichamelijk contact niet is toegestaan. Ideaal geschikt voor ouderen en voor mensen die revaliderend zijn van een operatie.

Achilles introduceert 21 april Walking Handball: volgens dezelfde regels, maar dan op het handbalveld. Ook een nieuwtje om te proberen tijdens de Sportproeverij is het rolstoelhandbal.

Kleuters kunnen van 15.15 tot 16.00 uur sporten bij Typhoon. Van 16.15 tot 17.00 is er kids sport bij Typhoon, rolstoelhandbal bij Achilles en G-voetbal bij Unitas, van 17.15 tot 18.00 uur rolstoelsport bij Typhoon, G-handbal bij Achilles en walking football bij Unitas, van 18.15 en 19.00 uur G-bewegen bij Typhoon en walking handball bij Achilles.

Reageer als eerste
Meer berichten