Logo gorcumsecourant.nl


Weken geoefend en nu was het eindelijk zover. Foto: Ado Fotografie
Weken geoefend en nu was het eindelijk zover. Foto: Ado Fotografie

Feest op de Groenmarkt met ROOTS Dance Studio!

GORINCHEM - De Gorcumse dansschool zorgde op Koningsdag voor een groot feest op de Groenmarkt. Ruim veertien verschillende dansgroepen van ROOTS Dance Studio lieten hun talent zien op het podium, mede mogelijk gemaakt door Tax, 't Oude Stadthuys, Café Flashback en Stichting Koningsdag Gorinchem.

Niet alleen het zonnetje zorgde voor stralende gezichten. De liefde voor dans spatte er vanaf bij de leerlingen van ROOTS Dance Studio. Weken geoefend en nu was het eindelijk zo ver. Alle kindergroepen in verschillende leeftijden en dansstijlen kregen een moment op het podium om hun talent aan familie, vrienden en voorbijgangers te laten zien. En hoe! Met ruim 1500 bezoekers over de ochtend en middag zat de sfeer er lekker in.

Exra speciaal

"Het belangrijkste voor ons is altijd dat de leerlingen het leuk vinden, maar het was toch wel extra speciaal om te zien hoe ook het publiek en de voorbijgangers aan het meegenieten waren", vertelt Redouan Ait Chitt, eigenaar van ROOTS Dance Studio. Zijn vriendin en mede-eigenaar vervolgt: "Je weet natuurlijk nooit wat het weer doet, maar het leek wel of het zonnetje speciaal voor onze kids scheen. De liefde voor dans was echt te voelen. Na de optredens gaven we de DJ vrij spel en riepen we alle kinderen het podium op. Zo leuk om te zien hoe ze dan helemaal over de angst van een podium en publiek heen zijn en gewoon lekker gaan dansen!"

Workshops

Naast optredens in de stijlen Kids Dance, Hiphop, Popping, Streetdance en Breakdance werden er workshops verzorgd. Zelfs de mama's en papa's stonden - soms ietwat voorzichtig - vanaf de zijlijn mee te swingen. De dansstudio leverde hiermee een goede bijdrage aan het programma van de binnenstad en Koningsdag.

Reageer als eerste
Meer berichten