Pand V&D weer bezet

GORINCHEM - Het voormalige V&D-pand in Gorinchem heeft een nieuwe huurder. Deze maand opent een budgetwarenhuis van Kooistra er de deuren. Dat blijft geopend tot in elk geval eind 2017.

'Mogelijk nog langer, maar dat hangt er vanaf of de eigenaar van het pand al plannen heeft voor een nieuwe invulling', vertelt Job Michon van Michon Vastgoed, die de tijdelijke huurder vond. Kooistra is een Friese groothandel in restwaren, die deze overneemt uit faillissementen, overvoorraden en restanten van anderen. Kooistra koopt ze op en verkoopt het door, veelal in export.

Maxx outlet-winkels

Daarbij heeft Kooistra een aantal Maxx outlet-winkels in het land. 'Dat doen we altijd in panden als deze, die voldoende oppervlak hebben en tijdelijk leeg staan. Wij houden ze netjes en hebben de ruimte om het assortiment steeds te laten wisselen', vertelt Tjitse Lawerman namens Kooistra. 'Alles wat we kopen is eenmalig en we zijn altijd op zoek naar nieuwe partijen.'

Week of drie

'We gaan nu de stellingen naar binnen rijden. We hopen over een week of drie open te zijn. Misschien hebben we dan alleen nog de begane grond gevuld, maar de andere etages gaan we ook gebruiken.' Medewerkers en leidinggevenden worden in Gorcum en omgeving gezocht. Voor meer informatie: www.maxxwinkel.nl.

Meer berichten