Logo gorcumsecourant.nl


Deze D-Day veteraan,  een Spitfire, heeft daadwerkelijk aan de gevechten tijdens D-Day deelgenomen.
Deze D-Day veteraan, een Spitfire, heeft daadwerkelijk aan de gevechten tijdens D-Day deelgenomen.

Flypast met D-day veteraan Spitfire Mk. IX

VUREN - Adviesbureau Erfgoed Tweede Wereldoorlog Nederland 40-45 heeft voor de Stichting EGVL georganiseerd dat de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op Bevrijdingsdag (vrijdag 5 mei) een flypast verzorgt, onder meer boven Fort Vuren. De volgende vliegtuigen vliegen over: Spitfire Mk.IX; deze D-Day veteraan heeft daadwerkelijk aan de gevechten tijdens D-Day deelgenomen; Beech T7 Navigator; Harvard T6; Beaver; twee Piper Cubs.

De vliegroute en -tijden zijn: Opijnen (16.45 uur); Herwijnen (16.50 uur); Fort Vuren (16.55 uur).

Ook is vrijdag, van 13.00 tot 17.00 uur tijdens Tour de Waal (fietsen voor vrijheid), in de forttoren van fort Vuren een tentoonstelling met film van de Vliegeniersstichting gratis te bezichtigen. Dit in aanloop naar de opening van het WO2 & Vliegeniersmuseum.

Allerlei activiteiten

Langs de Waaldijk van Tiel tot Vuren zijn er die middag diverse fietsroutes met allerlei activiteiten en extra pontjes die over de Waal varen. Om 13.00 uur worden nabij het Peilschaalhuisje, dat ook te bezichtigen is, Waalbroodjes vanuit een vliegtuig gedropt. En om 15.00 uur landt er bij Fort Vuren een parachutist.

Reageer als eerste
Meer berichten