Logo gorcumsecourant.nl


Achilles kan terugblikken op een geslaagd toernooi.
Achilles kan terugblikken op een geslaagd toernooi.

Geslaagd G-toernooi voor handballend Achilles

GORINCHEM - Opgewekt, maar zonder zon begonnen de G-teams aan hun handbalwedstrijden aan de Bataafse kade in Gorinchem. De deelnemende teams kwamen uit Venlo, Haarlem, Amsterdam, Almere, Nibbixwoud en Gorinchem. Al vroeg moest iedereen uit de veren, want de eerste wedstrijd begon om 10 uur.

Alle teams lieten prima handbal zien. Achilles speelde de eerste wedstrijd tegen SEW uit Nibbixwoud te Friesland. Achilles begon prima door het eerste doelpunt te scoren. Joop en Geert waren op schot, maar SEW maakte op het laatst een tegendoelpunt zodat de strijd toch gewonnen werd met 2-1. De wedstrijd tegen Only Friends was lastiger. Bij 4-4 bleef Only Friends aanzetten, zodat de wedstrijd met 4-6 verloren werd door Achilles, ondanks dat Geert heel goed het doel verdedigde.

Opgepept

Na de lunch, die verzorgd werd door bakker de Jager uit Arkel en fruitkraam van Weenen uit Gorinchem, was iedereen weer opgepept om te handballen. De wedstrijd tegen De Blinkert (spelende in Haarlem) stond op het programma voor Achilles. Irma was weer doelvrouwe en heeft het goed gedaan, want er werd gewonnen met 7-1. Het was een spannende wedstrijd tegen Havas uit Almere. Jeroen scoorde in de eerste minuut, maar Havas kwam opzetten. Achilles stond met 2-4 achter, maar gelukkig kon Jan er 3-4 van maken, zodat het verlies niet zo groot was.

Topper

De laatste wedstrijd van het toernooi was een topper! Deze wedstrijd was erg spannend, maar toen Emiel 1-3 maakte, keek iedereen uit naar de overwinning van 1-4. Tijdens dit toernooi viel het op dat alle keepers erg goed waren. Er waren geen blessures door het vriendschappelijke spel. De Achillesspelers spraken niet over "schieten", maar over "knallen" en ook dat viel op.

Achilles kan terugkijken op een geslaagd toernooi, waarbij de leiding, omroeper, kantinepersoneel en andere medewerkers een bedankje waard zijn. De scheidsrechters Nicole, Hannah en Eva waren belangrijk om de wedstrijden te leiden.

De sponsors waren Taxi Haars, Rivierenland Fonds, Dirk Kuyt Foudation, bakker de Jager en fruithandel van Weenen.

Reageer als eerste
Meer berichten