Logo gorcumsecourant.nl


G-Disco bij PoGo

GORINCHEM - PoGo organiseert op vrijdag (!) 12 mei weer een G-disco. Het wordt een avond vol leuke en gezellige muziek om even lekker op te dansen.

Vorig jaar werd de stichting Podium Gorcum benaderd door een groepje enthousiaste jongeren uit een woonlocatie, die wel eens gezellig uit zouden willen. Ze gaven aan dat uitgaan in een gewoon café of disco niet mogelijk is, vanwege hun beperkingen. PoGo heeft dit met beide handen aangepakt en samen met de begeleiders en de jongeren uitgewerkt. Dit was zeer geslaagd en dat is uitgegroeid tot de maandelijks terugkerende avond.

De avonden zijn gratis toegankelijk.

Problemen
De reden voor het opstarten van de G-disco is dat sommigen met een beperking, lichamelijk of mentaal problemen kunnen ervaren in het reguliere uitgaansleven. Men wil toch wel eens gezellig uit en een avond als de G-disco bij PoGo geeft ze het gevoel lekker van een disco te kunnen genieten in een veilige omgeving. Dat is ook een prettig gevoel voor de ouders/begeleiders. Er zijn veel vrijwilligers van Podium Gorcum en er is een "time-out" ruimte, waar men indien nodig weer even helemaal tot rust kan komen. Het pand is rolstoeltoegankelijk en heeft voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

100% FRIS
De avonden voor G-disco zijn voorzien van ons Alcoholvrij logo, 100% Fris. En er wordt op die avond aan de "discogangers" geen alcohol geschonken.

De avonden beginnen rond 19.00 uur en duren tot 24.00 uur. Sommigen komen met een hele groep vanuit een woonlocatie anderen komen op eigen gelegenheid. Enkelen hebben een begeleider bij zich anderen komen alleen. Door de mix van leuke muziek en vrolijke gezichten zijn deze avonden heel erg leuk om bij te zijn en om naar uit te kijken.

Podium Gorcum
PoGo is een poppodium met een geweldige gezellige sfeer, goede licht en geluidstechniek gezellige en kundige vrijwilligers. Dé locatie voor een event, concert, seminar, bedrijfsborrel, training, vergadering, festivals of de G-disco!

Voor vragen, ideeën of opmerkingen over de G-disco kan contact worden opgenomen met Birgitte Staal, 0183-623912 of worden gemaild naar: birgitte@podiumgorcum.nl Voor algemene vragen kan men mailen aan: info@podiumgorcum.nl
 

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten