Logo gorcumsecourant.nl


Groenmarkt 3, een van de genomineerde panden.
Groenmarkt 3, een van de genomineerde panden.

Stemmen voor Stadsherstelprijs

GORINCHEM - Stichting Stadsherstel Gorinchem heeft vijf genomineerden geselecteerd voor de Stadsherstelprijs en de Stadsherstel Publieksprijs 2016. De winnaars worden bekendgemaakt op Open Monumentendag en voor de publieksprijs kan komende zaterdag worden gestemd tijdens Open Havendag.

De kraam van de SSG staat op de Kriekenmarkt. Daar is het ook mogelijk om informatie te krijgen over het lopende project in de Hazewindhondstraat.

De Gorcumse stadsherstelprijzen worden uitgereikt aan renovaties, verbouwingen en nieuwbouw die het historisch karakter van de stad bewaren en de leefbaarheid verbeteren.

De genomineerden

Genomineerd zijn dit jaar het project Altenastraat 2 en Nonnenveld 152 en 154 (woonhuis en architectenbureau verbouwd tot drie volledige woningen), Bornsteeg 6 (in 2002 door SSG is opgeleverd, bewoner heeft gevel in oude luister teruggebracht), Groenmarkt 3 (na lange leegstand nu kantoor- en woonruimte), Langendijk 81 (na grondige verbouwing nu bed & breakfast en woning), Altenawal 36 en Nonnenveld 2 (na leegstand fraai gerenoveerd met moderne details).

Reageer als eerste
Meer berichten