Logo gorcumsecourant.nl


Maandag wordt het genieten van de wereldse klanken én van de festivalmarkt.
Maandag wordt het genieten van de wereldse klanken én van de festivalmarkt.

Waterpoort Festival: 2 tot en met 5 juni

GORINCHEM -  Het Waterpoortfestival viert 't tweede lustrum. Nederpop, rock, blues en wereldmuziek zijn te ondergaan van 2 tot en met 5 juni op Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Ook dit tiende jaar is er een spetterend, gevarieerd programma.

De maandag staat wederom in het teken van wereldmuziek, , met Cuban, reggae, gypsy en meer. Dit jaar is er wederom een gezellige braderie en tal van activiteiten voor jong en oud.

Op zaterdag staat Rock centraal, met muziek van onder meer Volbeat, Pearl Jam, Rage Against The Machine en Skunk Anansie. De cover en tribute-bands die spelen zijn 16 Dollars, Rage Against The System, Pearl Damn, Sister Fister en PITCH. Aansluitend draait DJ Nick de welbekende Genesis-muziek in verband met het 17,5 jarig bestaan van Cafe Genesis.

Blues op zondag

Zondag staat geheel in het teken van blues. Namen als Joey Blu en Stackhouse passeren de revue. Joseph Bowie, een broer van de avant-garde jazztrompettist Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie, leerde piano en conga's spelen, maar stapte later over op de trombone. Als jongen speelde hij onder meer met de bluesmuzikanten Albert King en Little Milton.

Van Stackhouse verscheen in 2010 een gelijknamige debuut-Ep, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock's 'Bluesbox'. Het uitgebrachte Big Fish Boogie is uitstekend ontvangen onder de kenners: positieve reviews in Belgische en Nederlandse magazines. 

Wereldmuziek op maandag

Maandag wordt het genieten van de wereldse klanken én van de festivalmarkt. Daarnaast zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. In samenwerking met het Millennium Platform vanuit de Gemeente Gorinchem wordt dit wederom om niet te missen. De dag staat in het teken van duurzaamheid. Er wordt maandag daarom ook gewerkt met 'statiegeld-bekers'. De entree voor deze dag is gratis.

Kick-off

Dit alles wordt voorafgegaan door een feestelijke kick-off part,y op vrijdagavond. Deze avond wordt georganiseerd door Café Het Hoekje en Feestpaleis de Drie Vuisten. De Nederpop-klanken brengen de bezoekers alvast in de stemming. Dit alles in samenwerking met Stichting METEC.

Meer informatie

Kaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij het festivalterrein. Op het festivalterrein van 350 vierkante meter staat een tent met podium klaar. Zo kunnen bezoekers zowel met zonnig als met minder mooi weer van de muziek genieten. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.waterpoortfestival.nl of op Facebook: www.facebook.com/Waterpoortfestival/

Reageer als eerste
Meer berichten