Logo gorcumsecourant.nl


Burgemeester Ten Kate met het door Bert den Boer (links) overhandigde kleurboek. Foto: Jan de Bijl
Burgemeester Ten Kate met het door Bert den Boer (links) overhandigde kleurboek. Foto: Jan de Bijl

Burgemeester Ten Kate opent 'Te Kunst en Te Kleur'

GIESSENBURG - Burgemeester Ten Kate van Giessenlanden opende zaterdag de expositie Te Kunst  en Te Kleur in museum Het Reghthuys in Giessenburg. 31 Kunstenaars uit Giessenlanden laten hier een aantal van hun kunstwerken zien; schilderijen, beelden, foto's, knipkunstwerk, zilversmeedwerk, raku -gestookt keramiek. Al deze kunstwerken hebben op de een of andere manier iets te maken met Giessenlanden of de Alblasserwaard. De burgemeester was zichtbaar enthousiast over de mooie kunstwerken, maar ook over de wijze waarop al dit moois wordt geëxposeerd.

Tijdens de opening van de expositie werd aan de burgemeester ook het eerste exemplaar van het 'Groot Giessenlanden Kleurboek'overhandigd. Dit kleurboek bevat 28 kleurplaten en voorbeelden van fotogenieke plekjes in Giessenlanden. Van elk van de zeven dorpen zijn vier platen opgenomen. Het kleurboek is te koop voor 9,95 euro in museum Het Reghthuys bij De Punt in Arkel, bij EMTÉ in Hoornaar, bij de winkel De Buurt in Noordeloos en bij boekhandel Miek-Kado in Giessenburg. Ook boekwinkels in Gorinchem is het kleurboek te koop.

Bijgevoegd foto:

Uitreiking van het eerste ,GROOT GIESSENLANDEN KLEURBOEK aan burgemeester Ten Kate door de directeur van het museum Het Reghthuys, Bert den Boer.

Foto: Jan de Bijl

Reageer als eerste
Meer berichten