Logo gorcumsecourant.nl


Stephan Jansen (Arkelse Brandweer) en Nikki Morelissen (Jeugd brandweer Arkel) in actie op de Vlietskade. Foto: Brandweer Arkel
Stephan Jansen (Arkelse Brandweer) en Nikki Morelissen (Jeugd brandweer Arkel) in actie op de Vlietskade. Foto: Brandweer Arkel (Foto: Brandweer arkel)

Brandweer helpt vrijwilligers uit de brand en redt bomen

ARKEL - De Arkelse Brandweer deed woensdag een gecontroleerde 'uitruk'. Dit om te voorkomen dat een nog groter deel van de geplante bomen en struiken aan de Vlietskade door de aanhoudende droogte voortijdig afsterft.

Langs de Vlietskade, van Arkel naar Gorinchem, werden op de natuurwerkdag van afgelopen november meer dan 100 bomen en struiken geplant. Dit op initiatief van de Punt Arkel en Prachtlint en onder het motto 'Biodiversiteit is bevorderlijk voor bijen en vlinders!' Er komt nu een behoorlijke portie nazorg bij kijken.

Onbegonnen werk

Voor de vrijwilligers was het onbegonnen werk handmatig voldoende water bij de bomen en struiken te krijgen. Woensdagavond reden Wilma Abspoel (van de Punt Arkel en het Prachtlint) en Esther Dijkstra (van het Prachtlint) daarom, samen met de vrijwillige brandweer en de jeugdbrandweer, mee. In totaal werd door de brandweerlieden 2500 liter - oftwel 250 emmers - water gestort.

Op de foto Stephan Jansen (Arkelse Brandweer) en Nikki Morelissen (Jeugd brandweer Arkel).

\

Reageer als eerste
Meer berichten