Logo gorcumsecourant.nl


De 112-jarige kreeg van koning Willem-Alexander bloemen en locoburgemeester Eva Dansen bezocht haar.
De 112-jarige kreeg van koning Willem-Alexander bloemen en locoburgemeester Eva Dansen bezocht haar.

112-jarige Geertje Kuijntjes uit Gorcum oudste van Nederland

GORINCHEM - Geertje Kuijntjes is op woensdag 19 juli 112 jaar geworden. Mevrouw Kuijntjes is sinds twee jaar de oudste inwoner van Nederland. Ze kreeg van koning Willem-Alexander bloemen en locoburgemeester Eva Dansen bezocht de recordhoudster om haar te feliciteren met het bereiken van deze bijzondere leeftijd.

Mevrouw Kuijntjes is geboren en getogen in Gorinchem. Ze heeft altijd in de binnenstad gewoond, is nooit getrouwd geweest en heeft geen kinderen. Van beroep was ze kostuumnaaister in Gorinchem. Ze oefende dat beroep uit tot aan haar pensioen.

Helder van geest

Tot zeven jaar geleden woonde mevrouw Kuijntjes ook nog altijd zelfstandig. Omdat ze lichamelijk wat achteruit gaat, kan dat nu niet meer. Ze is nog steeds heel helder van geest.

Veel gereisd

Mevrouw Kuijntjes heeft veel gereisd, zeker na haar pensionering. Zij maakte verre reizen. Haar laatste reis maakte zij nog toen ze al 102 jaar oud was. Ook hield ze van dansen en leerde ze Engels. Bovendien liep ze de Nijmeegse Vierdaagse, die op dit moment aan de gang is, maar liefst 40 keer. Vorig jaar was ze nog bij de intocht van de 100ste editie.

Reageer als eerste
Meer berichten