Logo gorcumsecourant.nl


De Rivas Ruilbieb werd officieel geopend met de overhandiging van een boek door Inge Keppels, medewerker van boekhandel Mandarijn én operatieassistent bij Rivas, aan Heidi Ruis, voorzitter Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis en hoofd zorgbeschouwend bedrijf.
De Rivas Ruilbieb werd officieel geopend met de overhandiging van een boek door Inge Keppels, medewerker van boekhandel Mandarijn én operatieassistent bij Rivas, aan Heidi Ruis, voorzitter Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis en hoofd zorgbeschouwend bedrijf. (Foto: eigen foto)

Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis realiseert 'Rivas Ruilbieb'

GORINCHEM - De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis heeft met donaties van particulieren en bedrijven een zithoek met een 'geef weg en zet neer' bibliotheek gerealiseerd. De zithoek bevindt zich op de eerste verdieping van het ziekenhuis en heet 'Rivas Ruilbieb'. De bibliotheek is bedoeld als service voor de patiënten en hun bezoekers. Onlangs werd de bibliotheek voor alle gasten van het Beatrixziekenhuis officieel geopend.

Het idee van de Rivas Ruilbieb is dat mensen die toch even moeten wachten er een boek kunnen lezen of lenen. Als ze willen kunnen ze ook een boek mee naar huis nemen en daarvoor in de plaats een ander boek terugplaatsen. Daarnaast blijven de vrijwilligers van het ziekenhuis rondgaan op de afdelingen met boeken uit de kast, voor opgenomen patiënten die niet mobiel zijn.

Waardering

De stichting is erg blij met de donaties en de zithoek die gerealiseerd is. Naast vele particulieren, doneerden bijvoorbeeld ook een bibliotheek en boekhandel Mandarijn uit Gorinchem een aanzienlijk aantal boeken. 'We waarderen het enorm dat particulieren en bedrijven ons op deze manier willen helpen' zegt Heidi Ruis, voorzitter van de werkgroep van de stichting. 'Patiënten en hun bezoekers kunnen dankzij de zithoek en de Rivas Ruilbieb even ontspannen in een fijne omgeving.'

Meer informatie

Meer informatie over het Beatrixziekenhuis of over de stichting zijn te vinden op www.rivas.nl of via de Rivas zorglijn 0900 8440.

Reageer als eerste
Meer berichten