Logo gorcumsecourant.nl


Het DST Eritrea hier in 2014 nog volledig in sterkste formatie. Foto: Wout Pluijmert
Het DST Eritrea hier in 2014 nog volledig in sterkste formatie. Foto: Wout Pluijmert (Foto: wout pluijmert)

Dutch Eritrea Team valt volledig uiteen

GORINCHEM - Drie jaar na hun komst naar Gorinchem is het voormalig nationale voetbalteam van Eritrea volledig uiteengevallen.

'Jammer hoor', stelt Unitas-verdediger Esey Kiflom, 'want als compleet team waren wij het eerste jaar samen nauwelijks te kloppen. Wij speelden met het Dutch Soccer Team Eritrea (DST, red.) in 2014 en 2015 ongeveer 35 vriendschappelijke wedstrijden. Tegen Kozakken Boys speelden wij gelijk, wij wonnen van Dongen en pakten de eerste plaats in het grote toernooi van Smitshoek. Ook deden wij niet onder voor Jong Willem II en Jong Sparta. Wij verloren vrijwel nooit. Van Unitas-zaterdag wonnen wij bijvoorbeeld met 0-9."

Ieder ging zijn weg

Maar ieder ging zijn weg. Inmiddels komen de spelers op tweede-divisieniveau, eerste-klasseniveau en lager uit, voor Kozakken Boys (2), Unitas (4), SVW (3), Schelluinen en GJS. Aanvankelijk dook de volledige nationale pers op de entree van de spelers. De VPRO volgde het team een jaar om met een indrukwekkende documentaire te komen. Nu zijn de bovengemiddelde voetballers, met de beide Kozakken Hermon Tecleab en Medhanie Habtemariam als uitblinkers, in Gorinchem niet meer opvallend.

Reageer als eerste
Meer berichten