Logo gorcumsecourant.nl


Rond het museum staan 25 marktkramen opgesteld, waar van alles te zien en te koop zal zijn. Uitgangspunt is een multiculturele markt. Kom gezellig langs en laat je verrassen!
Rond het museum staan 25 marktkramen opgesteld, waar van alles te zien en te koop zal zijn. Uitgangspunt is een multiculturele markt. Kom gezellig langs en laat je verrassen!

HAGI-festival rond de Koperen Knop

Hardinxveld-Giessendam - In Museum De Koperen Knop is op 30 september (10.00 tot 17.00 uur) veel te doen. Op deze laatste dag van het HAGI-festival is er een bijzondere markt, vind het kampioenschap pappelellen plaats, zijn er muziekoptredens, exposities en meer. Ook kan er al puzzelend door het dorp worden gefietst en is er een scootmobieltocht. Het wordt een hele dag plezier voor iedereen. Alle activiteiten zijn afgestemd op het 60-jarige bestaan van de gemeente.

Rond het museum (Binnendams 6) staan 25 marktkramen opgesteld, waar van alles te zien en te koop zal zijn. Uitgangspunt is een multiculturele markt, waar ook Servanda en Vluchtelingenwerk aan meedoen. Natuurlijk zijn hier ook streekproducten, nodig voor een optimale verbroedering. De hele dag door zijn er muziekoptredens van uiteenlopende aard. Het bezoek aan het museum en de markt is deze dag gratis. De inwendige mens kan terecht in het museumcafé en de theetuin. Bijzonder is een Eritrese koffieceremonie (11.00 en 14.00 uur). Ook is er een doorlopende workshop bloemschikken en zijn er verschillende andere activiteiten.

Pappelellen
In de jaren zestig was pappelellen een veel gespeeld straatspel. Het is overgewaaid uit Nederlands Indië en vormde hier al snel een vermakelijke bezigheid voor de jeugd. In het kader van het festival is er een officieel reglement samengesteld en komt er een heus kampioenschap. Deelnemen en een – letterlijke – gooi doen naar het winnaarschap (met een mooie trofee in de categorie jeugd en volwassenen)? Opgeven bij het museum: koperenknop@planet.nl. De kosten zijn 4,50 euro per persoon. Het kampioenschap vangt om 12.00 uur aan.

Fietsen & Scootmobile
In Hardinxveld-Giessendam kan er die dag ook worden gefietst en gepuzzeld (start bij De Koperen Knop). Speciaal voor hen die afhankelijk zijn van een scootmobiel is er een verkorte route (start bij de Lange Wei). Fietsers betalen 2,50 euro per route (Hardinxveld of Giessendam) en scootmobielers 1 euro. Er zijn enkele leuke routes beschikbaar, voorzien van puzzelvragen. Voor de deelnemers is er een aandenken achteraf en tijdig ingeleverde puzzelantwoorden dingen mee naar een prijs. Opgeven: koperenknop@planet.nl.

Exposities
De vaste expositie The Sixties sluit naadloos aan bij de gebeurtenissen van het HAGI-festival. Daarnaast is er van 28 tot 5 oktober een kleine foto-expositie getiteld 'Rondom 1957'. Voor dit laatste kunnen nog steeds foto's worden ingezonden uit periode 1955 tot 1960.

Reageer als eerste
Meer berichten