Logo gorcumsecourant.nl


'We kunnen nu al zeggen dat we de lekkerste gehaktbal van de regio hebben', aldus de trotse slager en bedrijfsleider Eric-Jan Kruijs.
'We kunnen nu al zeggen dat we de lekkerste gehaktbal van de regio hebben', aldus de trotse slager en bedrijfsleider Eric-Jan Kruijs.

De beste gehaktbal van Nederland

ARKEL - Voor de ambachtelijke slagers organiseert branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) jaarlijks een aantal vakwedstrijden om de slagers scherp te houden en ze uit te dagen steeds beter te worden in hun vakgebied.

Begin september is de wedstrijd "lekkerste bal gehakt 2017" van start gegaan en slagers uit alle windstreken hebben hun producten ingestuurd. Onder leiding van Chefkok Pierre Wind werden alle ingezonden producten deskundig beoordeeld. Na een algemene keuring en het bezoek van een mystery guest is Theo Barten Keurslager in de finale beland. 'Daarmee kunnen we nu al zeggen dat we de lekkerste gehaktbal van de regio hebben', aldus de trotse slager en bedrijfsleider Eric-Jan Kruijs.

Verfijnde receptuur

Collega Marco Paardekooper verfijnde de receptuur samen met de ambachtelijke worstmakers van Barten. Want de bal moet aan tal van criteria voldoen. De structuur, smaak, vorm, malsheid, vetpercentage, de 'eigen unieke smaak' en alle ingrediënten in de juiste verhoudingen. 'Op al deze punten behaalden we de maximale score. Samen met 9 andere slagers strijden we nu nog om de titel en de trofee. Na de finale keuring op 21 september wordt de winnaar bekendgemaakt op maandag 2 oktober, tijdens een feestelijke happening', vertelt Eric-Jan ons.

Finalebal proeven

Wie de 'finalebal' wil proeven kan terecht bij Theo Barten Keurslager, Dokter H. de Vriesplein 4 in Arkel.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox