Met 16-18 klopte GKV Enomics de naaste belager, waardoor het nu samen met SDO/Blijwerkt uit Kamerik de ranglijst aanvoert. Foto: Wim den Besten
Met 16-18 klopte GKV Enomics de naaste belager, waardoor het nu samen met SDO/Blijwerkt uit Kamerik de ranglijst aanvoert. Foto: Wim den Besten (Foto: wim den besten)

GKV Enomics wint streekderby

HARDXINXVELD-GIESSENDAM - De korfballers van GKV Enomics hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan. In een rechtstreeks duel met concurrent en buurman HKC uit Hardinxveld-Giessendam gingen de oranjehemden er met de volle buit vandoor. Met 16-18 klopte GKV Enomics de naaste belager, waardoor het nu samen met SDO/Blijwerkt uit Kamerik de ranglijst aanvoert.

De wedstrijd in Hardinxveld-Giessendam was er één die al weken rood omcirkeld stond in de agenda van GKV-coach Niels Mastijn. De eerste wedstrijden tegen de, met alle respect, wat mindere goden van de poule werden glansrijk gewonnen, waardoor deze confrontatie een regelrechte clash mocht worden genoemd. GKV Enomics begon met het vaste achttal aan de wedstrijd in een afgeladen sporthal het Dok. Voor deze werkelijk van start kon gaan, moest de wedstrijd 4 keer stil worden gelegd wegens haperen van de schotklok. Na een kwartier uitstel bleek dit probleem opgelost, en kon er eindelijk begonnen worden. Deze onderbreking deed de equipe van Niels Mastijn geen goed, want binnen 3 minuten keek het tegen een 2-0 achterstand aan. Niek van der Weijden deed als eerste wat terug, maar de gehele eerste helft bleef GKV Enomics achter de feiten aanlopen. De ploeg had moeite met het verdedigende strijdplan van de Hardinxvelders, en grossierde in foute passes en onrustig aanvalsspel. Met het kort inbrengen van Guido Messerschmidt voor Thom Nugteren werd geprobeerd meer reboundoverwicht te creëren, maar dit sorteerde niet het nodige effect. Daarnaast was er de nodige pech in de afronding, wat resulteerde in een ongekend lage rustscore van 10-6 in het voordeel van HKC.

Coach grijpt in

In de rust werd door coach Niels Mastijn ingegrepen, en Suzanne Kuipers werd in de ploeg gebracht voor Caitlin Weedage, om de schotloosheid te doorbreken. De eerste 2 goals van de tweede helft waren voor de Gorcumers, door afstandsschoten van Mats den Besten en Kevin van Beest kroop GKV Enomics wat dichterbij. De echte aansluiting kon pas 5 minuten later worden gemaakt, door een dubbelscore van Nienke van der Weijden werd de stand gelijkgetrokken naar 12-12. De Hardinxvelders beschikten echter over veerkracht, en konden weer 2 punten los komen, 15-13. Dit verschil bleef gehandhaafd tot 10 minuten voor tijd, toen de stand 16-14 in het voordeel van HKC was. GKV Enomics zag zich genoodzaakt te wisselen, en bracht Niels Huisman en Ferry Gruiters in de ploeg. Verdedigend stond het vervolgens als een huis, en toen Suzanne Kuipers de aansluitingstreffer maakte, leek er meer in te zitten voor de Gorcumers. Toen Niek van der Weijden met een mooi afstandsschot de gelijkmaker produceerde met nog 4 minuten op de klok, braken spannende minuten aan. De volgende aanval van GKV Enomics werd perfect opgezet, en Jaleesa Claver zette met een afstandsschot voor het eerst in de wedstrijd een stand in Gorcums voordeel op de borden, 16-17. De laatste minuten van de wedstrijd was het billenknijpen, waar HKC nog mogelijkheden had op de gelijkmaker en ook GKV Enomics hun aanvallen niet tot doelpunten om kon zetten. Met nog 1 minuut op de klok was het echter opnieuw Jaleesa Claver die sporthal het Dok (de Gorcumse kant althans) deed ontploffen door een mooie aanval af te ronden met een doorloopbal en zo de stand 16-18 op de borden bracht. HKC probeerde het nog 1 maal, maar GKV onderschepte snel, en kon de wedstrijd professioneel uitspelen.

Niet hoogstaand, wel spannend

De Gorcumse supportersschare zag deze week een niet zo hoogstaande, maar daarentegen zeer spannende wedstrijd, met GKV Enomics ploeg die doorging tot het einde en zo de belangrijke overwinning uit het vuur sleepte. De ranglijst wordt nu aangevoerd door de Gorcumers, die op een gelijk aantal punten staan met SDO/Blijwerkt uit Kamerik. Aanstaande zaterdag 9 december staat de confrontatie met runner-up Swift uit Middelburg op het programma. De Middelburgse ploeg staat op slechts 2 punten achterstand, en wist afgelopen zaterdag met maar liefst 38-22 hun wedstrijd te winnen. Dit belooft dus wederom een spannende wedstrijd te worden, om 19.30 in de Van Rappardhal!

Doelpuntenmakers

Kevin van Beest 4, Thom Nugteren 3, Jaleesa Claver 3, Niek van der Weijden 2, Nienke van der Weijden 2, Mats den Besten 2, Maren den Besten 1, Suzanne Kuipers 1

Meer berichten