Alzheimer Café Gorinchem over familiertradities

GORINCHEM  - Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas organiseren gezamenlijk op dinsdag 12 december een ontmoetingsavond in de dagbehandeling van verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem, op het terrein van het Beatrixziekenhuis. De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

In de december-periode wensen we elkaar menigmaal "fijne feestdagen" toe. Als je te maken hebt met dementie denk je dan misschien wel eens: nou dat is nog niet zo makkelijk. De feestdagen gaan vaak gepaard met familietradities. Deze tradities kunnen onrust en angst veroorzaken bij de persoon met dementie.

Op dinsdag 12 december wordt stilgestaan bij die veranderingen. Wat verandert er? Hoe kunnen we er voor zorgen dat de feestdagen toch prettig verlopen.? Door ervaringen en tips te delen helpen we elkaar om deze dagen toch bijzonder te maken.

Deze avond wordt in ieder geval een bijzondere avond, want de bezoekers worden getrakteerd op een optreden van twee muzikale heren die ons alvast in de feestdagensfeer brengen.

Aanmelden is niet nodig, op tijd komen wel. 

Meer berichten