Marcel Herrewijn leerde de kleuters over het bezorgen van post op de fiets en hoe dat in zijn werk gaat. Eigen foto
Marcel Herrewijn leerde de kleuters over het bezorgen van post op de fiets en hoe dat in zijn werk gaat. Eigen foto

Kleuters Jenaplanschool leren over post

GORINCHEM - Drie weken lang zijn de kinderen van groep 1/2 er intensief mee bezig geweest: het thema post. Eind november is de klas van de Lieveheersbeestjes van de Jenaplan in Gorinchem hiermee aan de slag gegaan. Ze hebben veel geleerd over wat er allemaal bij de post gebeurd. Juist nu het sturen van een appje of mailtje zo populair is, wordt er amper een kaartje of brief naar elkaar gestuurd. Het leek Caroline Koorevaar (LIO stagiaire) een uitdaging om een relatief suf en ouderwets thema als 'post' een moderne twist te geven.

De kinderen hebben met elkaar een eigen posthoek gemaakt waar brieven werden geschreven, pakketten werden bezorgd en verstuurd. Een paar leerlingen in de klas speelden voor postbode en hadden hun eigen outfit hiervoor. De postbodes brachten alle post en pakketten rond door eerst alles te wegen, controleren en het adres juist af te lezen. Samen maakten ze een brievenbus, die echt gebruikt kon worden. Alle ouders, opa's, oma's, tantes en buurvrouwen moesten van Caroline brieven sturen naar de klas. Elke ochtend lazen we samen de brieven als ontspannende start van de dag. Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag om alle brieven te beantwoorden en te versturen.

Geboeide kleuters
Via via is de klas in contact gekomen met fietskoerier Marcel Herrewijn. De Gorkumse fietskoerier is een 100% duurzame post- en pakketservice die langskwam bij de geboeide kleuters. Hij leerde de kleuters over het bezorgen van post op de fiets en hoe dat in zijn werk gaat. De kinderen zagen Marcel in zijn werkoutfit en mochten zelfs even oefenen op zijn bakfiets.

Meer berichten