Proxsys Cup: Arkel wint na strafschoppen

Unitas – SVS'65 6-0

Eindelijk was het weer zover. Woensdagavond 27 december om 18.30 uur barstte het zaalvoetbalfeest dat de 'Proxsys Cup' heet weer los. Editie twee werd afgetrapt door de winnaar van vorig jaar, Unitas, en SVS'65. De roodbroeken gelden als de topfavoriet voor de eindwinst en dus stond er voor de mannen uit Spijk een loodzware opgave op het programma.

Een complete veegpartij werd het niet. De Spijkse formatie bood prima weerstand en smoorde voldoende aanvallen tijdig in de kiem. De individuele kwaliteiten bij Unitas gaven echter de doorslag. Met Fabian van Horssen, Mounir El Ouazizi en Naser El Mousati als doelpuntenmakers liep Unitas uit naar een eenvoudige 6-0 overwinning. Van Horssen kreeg drie streepjes achter zijn naam, El Ouazizi twee en El Mousati eentje. En dus deed Unitas wat het moest doen: winnen.

Doelpuntenmakers:

Unitas: Fabian van Horssen (3x), Mounir El Ouazizi (2x) en Naser El Mousati

SVS'65: -

Schelluinen – Almkerk 5-9

Welke ploeg kan in het spoor blijven van Unitas? Wordt dat derdeklasser Schelluinen of koploper in de tweede klasse, Almkerk. Qua klasse zou Almkerk aangemerkt mogen worden als favoriet, maar ook bij Schelluinen speelt een aantal behendige zaalvoetballers. De eerste helft mocht zo aan de start van het toernooi aangemerkt worden als de meest vermakelijke van het toernooi. Met maar liefst negen goals in de eerste helft, die door beide ploegen bij tijd en wijlen cadeau werden gedaan, had het publiek nauwelijks tijd om het applaus van de ene goal af te ronden. Almkerk ging aan de thee met een 3-6 voorsprong.

In de tweede helft werden de goals niet meer cadeau gedaan, maar werd er vooral fraai gecombineerd bij beide ploegen. Dat leverde in totaal nog vijf goals op. Steeds als Schelluinen de aansluiting gevonden dacht te hebben, kregen de blauwhemden weer een Almkerkse goal om de oren. De eindstand werd mede door drie goals van Almkerk-captain Bart Dirven bepaald op 5-9.

Doelpuntenmakers:

Schelluinen: John Wijnbelt (2x), Bart Kragten, Damien de Jong en eigen goal Almkerk

Almkerk: Bart Dirven (3x), Jurre van Laarhoven (2x), Remco den Besten, Thomas Blankers, Maverick van Maaren en Niels Nieuwesteeg

LRC – SVW 4-5

De eerste kraker van het toernooi werd in de derde wedstrijd van de avond afgewerkt door LRC en SVW. Twee outsiders meteen tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van poule B, een poule die met ook Kozakken Boys en SteDoCo gerekend mag worden tot 'poule des doods'.

Een kraker hoort spannend te zijn en dat werd de wedstrijd tussen LRC en SVW ook. Al na twee minuten was het Kenny Lagendijk die de score opende. Hij verschalkte gelegenheidsdoelman Ricardo Papilaja met een vlammend schot. Het was de start van een wedstrijdje 'stuivertje wisselen'. LRC kwam op 1-1, waarna SVW weer de leiding nam, dan kwam LRC weer langszij en nam SVW weer de leiding. Zo bouwde de score zich op tot 3-3. Pas toen was het LRC die voor het eerst de leiding nam met Ansu Camara als de grote man aan Leerdamse zijde. Met zijn derde bracht hij LRC vier minuten voor tijd op 4-3.  Het leidde een bloedstollende slotfase in waarbij LRC de 4-3 wilde behouden en SVW nog vol voor de winst ging, of tenminste een gelijkspel.

Twee minuten voor tijd kwam het in elk geval tot de 4-4. Mergim Shala profiteerde van wat Leerdams gepruts in de defensie. Bij een puntendeling (en winst in de resterende wedstrijden) maken beide teams goede kans op een plek in de volgende ronde, maar van een akkoordje kwam het geenszins.

SVW ging er nog met de volle buit vandoor. Hicham Farhou bracht, net als Camara, zijn totaal op drie en misschien nog wel belangrijker: SVW de volle buit. Gestreepte euforie alom, SVW wint met 4-5 van LRC.

Doelpuntenmakers:

LRC: Ansu Camara (3x) en Sedam Ozan

SVW: Hicham Farhou (3x), Kenny Lagendijk en Mergim Shala

Kozakken Boys – SteDoCo 7-0

De tweede wedstrijd in poule B werd gespeeld tussen Kozakken Boys en SteDoCo en daarmee tussen de twee hoogst spelende ploegen in de regio. De spelers die normaal gesproken in de Tweede Divisie en Hoofdklasse schitteren, waren niet aanwezig, maar de spelers die er wél waren probeerden er een leuke pot van te maken.

Dat lukte in de eerste helft nog niet echt. De twee goals van Youri Huijzer namens Kozakken Boys waren de enige noemenswaardige momenten. Na de rust ging het niveau niet per se omhoog, maar Huijzer bleef op schot en bracht zichzelf aan de top van de topscorerslijst. Omdat ook Bart Jongejan (tweemaal) en Kevin Sluyk op het scoreformulier verschenen, mocht er gesproken van een heuse zevenklapper. SteDoCo moet tegen SVW en LRC vol aan de bak om ook deelname van volgend jaar veilig te stellen.

Doelpuntenmakers:

Kozakken Boys: Youri Huijzer (4x), Bart Jongejan (2x) en Kevin Sluyk

SteDoCo: -

Altena – GJS 1-1

Het slotakkoord van de eerste avond Proxsys Cup kwam op naam van Altena en GJS in poule C. GJS gaat deze editie van het zaalvoetbaltoernooi niet op trainingskamp en dus worden de Gorkumse Jonge Spartanen tot een van de outsiders gerekend. In de eerste helft was er echter nog weinig te merken van die Gorcumse 'favorietenrol'. Altena bood uitstekend tegenstand en kreeg zelfs de grootste kans van de eerste helft. Kort voor de 'koekoek' was het Julian Geelhoedt die voorlangs schoot.

De eerste kans na rust kwam ook op naam van Geelhoedt, maar dan namens GJS. De Altena-captain trof zijn eigen paal en mocht opgelucht ademhalen. De Nieuwendijkse aanvoerder kwam even later alsnog op het scorebord door een uitmuntende solo die hij zelf beheerst afrondde.

GJS had lange tijd geen antwoord en had een carambole nodig om op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Dylan van der Pluijm: eigen doelpunt, 1-1.

GJS én Altena probeerden in het vervolg nog iets te forceren, maar kwamen er niet meer langs. De eerste puntendeling van het toernooi is een feit: 1-1. Morgen komen Herovina en Woudrichem nog in actie in poule C.

Doelpuntenmakers:

Altena: Julian Geelhoedt

GJS: Eigen doelpunt Altena

Donderdag 28 december

Sleeuwijk deelt Arkel tik uit, moeizame zege Woudrichem

Herovina – Woudrichem 1-3

Avond twee van de Proxsys Cup werd afgetrapt door Herovina en Woudrichem. Woudrichem behoort, als finalist van vorig jaar, tot een van de outsiders, maar met ook GJS en Altena in de poule zal plaatsing voor de volgende ronde een lastig karwei worden. Winst op Herovina was dan ook noodzaak voor de Vissenkoppen.

Die winst kreeg de tweedeklasser absoluut niet cadeau van de derdeklasser uit Herwijnen. Waar de ploegen voor rust er voor zorgden dat laatkomers niets hoefden te missen, was het Herovina dat in de tweede helft de score opende via Kevin Steenbruggen.

Woudrichem had het lastig, maar kwam nog wel langszij. Spits Yoeri Duyzer scoorde tweemaal, waarvan de tweede een prachtige uit een bijzonder lastige hoek was. Herovina probeerde in het vervolg nog de gelijkmaker te forceren, maar tevergeefs. In de 'dying seconds' was het Dillis de Vries die een fraaie solo verzilverde. Woudrichem wint de eerste wedstrijd met 1-3 van Herovina, al was het met pijn en moeite.

Doelpuntenmakers:

Herovina: Kevin Steenbruggen

Woudrichem: Yoeri Duyzer (2x) en Dillis de Vries

Arkel – Sleeuwijk 2-4

Krakertijd! De volgende outsiders van het toernooi maakten donderdag hun opwachting. Arkel en Sleeuwijk namen het tegen elkaar op in de eerste wedstrijd van poule D, waarin ook Asperen en Leerdam Sport hun opwachting maken.

De boodschap aan de kant van Sleeuwijk was vanaf minuut één duidelijk: er op klappen en Arkel geen centimeter ruimte geven. Dat lukte deels, maar Arkel heeft genoeg individuele kwaliteiten die onder de druk van de Roefbewoners uit kunnen voetballen. Desondanks kwam Sleeuwijk wel nog voor rust op een comfortabele voorsprong. Chamith van Vuuren en Josbert Wemmenhove zorgden voor de 0-2.

Arkel moest er een schepje bovenop doen en dat deed de ploeg dan ook in de tweede helft. De druk van de vierdeklasser nam toe en dat resulteerde uiteindelijk in zowel 1-2 als 2-2. Door een gele kaart van Van Vuuren kwam Arkel vervolgens ook nog dichtbij de 2-3, maar de lat stond een treffer van Robert Scheurwater in de weg.

Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Gerard van den Adel was trefzeker namens Sleeuwijk waarna Arkel besloot om met Jeffrey Scheffers als 'vliegende' doelman te spelen. Dat leverde niet het gewenste resultaat op. Sleeuwijk had al drie keer eerder een ruimere marge kunnen noteren, maar pas in de allerlaatste seconde was het Erik Blokland die de wedstrijd op slot gooide: 2-4.

Doelpuntenmakers:

Arkel: Corné van Horik en Eltjo van Veen

Sleeuwijk: Chamith van Vuuren, Josbert Wemmenhove, Gerard van den Adel en Erik Blokland

Leerdam Sport – Asperen 5-4

Leerdam Sport en Asperen zitten samen in de derde klasse C (Leerdam Sport staat laatste, Asperen voorlaatste) en ook donderdagavond stonden de twee ploegen tegenover elkaar. Op het veld werd het 1-1, maar met name Leerdam Sport heeft traditioneel een aantal goede zaalvoetballers in de selectie.

Ondanks de aanwezigheid van de Leerdamse zaalvoetballers ging de wedstrijd in de Oosterbliek net zo gelijk op als op het veld. Geen van beide ploegen slaagde erin om een marge aan te nemen die groter was dan één goal. Twee keer was het Asperen dat op voorsprong kwam, maar Leerdam Sport wist ook twee keer de gelijkmaker te maken.

Na de rust lukte het een van de ploegen wel om een marge van twee goals te vinden. En dat was niet, zoals men verwachtte, Leerdam Sport. Asperen speelde een uitstekende partij en beloonde zichzelf door goals van Tareq Ibrahim (zijn tweede) en Carlo van Santen met een 2-4 voorsprong.

Drie punten leverde dat Asperen niet op. Sterker nog, die 2-4 voorsprong leverde helemaal niets op. Leerdam Sport toonde veerkracht en kwam nog zeer knap langszij. Youssef Boudou en tweemaal Eloys Tapirima bezorgden de Leerdammers de volle buit: 5-4

Doelpuntenmakers:

Leerdam Sport: Eloys Tapirima (2x), Jallel Grootbluemink, Samir Amanzada en Youssef Boudou

Asperen: Tareq Ibrahim (2x), Alexander Prosman en Carlo van Santen

Vuren – GRC'14 2-10

Vuren en GRC'14 spelen respectievelijk in de derde en eerste klasse. De ploegen streden tegen elkaar in de eerste wedstrijd van poule E, waarin later op de avond ook nog Heukelum en VVAC in actie zouden komen.

Wesley van den Oever noteerde al vrij snel twee goals. Mike Jansen miste vervolgens nog wel een penalty waardoor Vuren een tijd lang goede hoop hield. Die hoop werd echter al voor de rust de grond ingetimmerd door de Giessen Rijswijk Combinatie. De eersteklasser liep uit naar 0-5. De wedstrijd leek daarmee al lang en breed beslist, maar Vuren kwam nog in de eerste helft op 2-5.

De inleiding voor een sensationele comeback was dat echter niet. GRC'14 bleek ook na rust een maatje te groot en boekte een eenvoudige zege: 2-10.

Doelpuntenmakers:

Vuren: Luuk van der Vliet en Bas van der Vliet

GRC'14: Ricky Vroon (3x), Wesley van den Oever (2x), Michael van den Oever (2x), Samed Koksal (2x) en Dennis van Es

Heukelum – VVAC 8-5

Alweer een outsider die voor het eerst aan de bak mag: Heukelum. De tweedeklasser nam het in de laatste wedstrijd van de avond op tegen vierdeklasser VVAC. Een verschil van twee klassen die ook op het veld tot uiting kwam. Heukelum kende een bliksemstart en kwam via Sil van Putten en Tim Schwebke al binnen een vloek en een zucht op 2-0. VVAC probeerde vervolgens een aansluiting te vinden, maar slaagde daar niet in, mede door goed keeperswerk van Heukelum-doelman Yoerik van 't Pad. Van Putten en Schwebke scoorden allebei nog wel een keertje voor de rust waardoor Heukelum met een 4-0 voorsprong aan de Extran ging.

Na de rust bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, al gaf Heukelum wel veel ruimte weg in de achterhoede. Na de 5-0 van Schwebke werd die nonchalance tot tweemaal toe afgestraft door VVAC'er Tom den Besten: 5-2.

Benjamin Meijdam leek met de 6-2 een einde te maken aan de Ottolandse hoop, maar ook nadien werd Heukelum weer nonchalant. 'In zaalvoetbal kan alles' moeten ze bij VVAC gedacht hebben en dus gaven ze nog even plank gas.

En met resultaat. Lars Coerts en Tom den Besten brachten VVAC maar liefst naar 6-5. De Oosterbliek ging er eens lekker voor zitten en werd tot een minuut voor tijd getrakteerd op een zeer spannende slotfase. Heukelum gaf de driepunter echter niet meer weg en bracht via Lars van Honk en Van Putten de eindstand op 8-5.

Doelpuntenmaker:

Heukelum: Sil van Putten (3x), Tim Schwebke (3x), Benjamin Meijdam en Lars van Honk

VVAC: Tom den Besten (3x) en Lars Coerts (2x)

Vrijdag 29 december

Poule F: Dussense Boys – Zuilichem 2-6

Twee debutanten afkomstig van "de overkant" mochten de strijd tegen elkaar aanbinden. Beide ploegen zijn actief in de 4e klasse, Dussense boys op zondag en Zuilichem op zaterdag.

Michel Kooiman brak de ban voor Zuilichem met een intikker, 0-1. Dussense Boys liet zich hier niet van de wijs brengen en raakte kort achter elkaar twee keer de paal. Drie keer bleek scheepsrecht: André Segeren maakte de gelijkmaker.

Maurits van Heusden bracht Zuilichem toch weer op voorsprong, 1-2.  Na een stugge fase bouwde Zuilichem de voorsprong uit door een individuele actie van Rob Bouman, 1-3.

Een gele kaart voor Peter van Daalen van Zuilichem vlak voor rust zou Dussense Boys de gelegenheid moeten geven om terug te komen, maar het was juist Zuilichem die nog een kans creëerde om op 1-4 te komen. Het schot ging net naast.

Na rust begon Dussense Boys in overtal, omdat er nog een deel van de straf voor Peter van Daalen open stond. Er kon echter niet worden geprofiteerd. Nadien drong Dussense Boys nog aan, maar vlak voor de goal werd te weinig scherpte getoond.

In een counter maakte Zuilichem een voorlopig einde aan de illusies van de tegenstander. Rob Bouman maakte zijn tweede goal van de avond, 1-4.

Dussense Boys gaf nog een stuiptrekking via een goal van Andre Segeren (2-4), maar direct erna werd het weer 2-5 door Michel Kooiman. Michel maakte daarna de mooiste goal van de wedstrijd. Met een prachtige stift maakte hij 2-6. Zuilichem was nu echt los, Peter van Daalen raakte in korte tijd twee keer de paal en Michel Kooiman miste nog een grote kans.

Dussense Boys kwam er niet meer aan te pas en onder leiding van Michel Kooiman bracht Zuilichem de buit binnen.

Er was nog wel een penalty voor Dussense Boys, omdat Harry Sassen werd gevloerd. Andre Segeren mocht aanleggen, maar kreeg te maken met een mooie save van  keeper Dawid Palicki.

Een verdiende overwinning voor Zuilichem die hiermee aan kop gaat in poule F.

Doelpuntenmakers:

Dussense Boys: Andre Segeren (2)

Zuilichem: Michel Kooiman (3), Maurits van Heusden en Rob Bouman (2).

Poule B: LRC – Kozakken Boys 1-5

De eerste wedstrijd van de tweede ronde. LRC had de taak om te winnen van Kozakken Boys, omdat zij haar eerste wedstrijd had verloren van SVW. Bij Kozakken Boys kwam de topscorer Youri Huijzer (4 goals in de eerste wedstrijd) opnieuw in actie.

Kozakken Boys liet meteen zien dat zij een goede ploeg, vol met zaalvoetballers, hadden meegenomen. LRC stelde daar een ervaren ploeg tegenover en zo ontspon zich een felle wedstrijd.

De score werd geopend door Akram Chentouf met een venijnig schot waar de keeper geen antwoord op had. Kozakken Boys maakte middels een vrije trap bijna de gelijkmaker, maar keeper Sjoerd de Groot redde knap.

Daarna een prachtig schot op de paal van Johnny Lommers van Kozakken Boys.

Even later kwam Youri Huijzer in het veld en kreeg twee kansen op de gelijkmaker. Even later kreeg hij de gele kaart en bracht daarmee zijn team in de problemen. Kozakken Boys hield stand en kon weer gaan werken aan de gelijkmaker.

En die gelijkmaker kwam, van wie anders dan Youri Huijzer. Met zijn gevreesde linker stuurde hij de bal met militaire precisie in de lange hoek.

Na rust kwam Kozakken Boys een aantal keren gevaarlijk voor de goal, maar LRC wist met knap verdedigingswerk de aanvalsdrift te beteugelen. Maar toen kwam Youri Huijzer weer aan de bal en bedacht zich geen seconde: goal, 1-2.

LRC gaf zich nog niet gewonnen en zette de achtervolging in, maar Kozakken Boys toonde zich effectiever: Bart Jongejan maakte een schitterende goal, 1-3.

LRC ontving vervolgens een gele kaart, omdat  Johnny Lommers van Kozakken Boys op de hakken werd gelopen. Zoals al vaker vertoond konden de Kozakken niet profiteren.

Plotseling viel een aparte goal van Bart Jongejan te noteren. Via een opmerkelijke carambole passeerde hij keeper Sjoerd de Groot, 1-4. Vlak voor tijd tikte Johnny Lommers binnen na een voorzet van Kevin Sluijk, 1-5. Uiteindelijk nog een grote uitslag voor Kozakken Boys.

Akram Chentouf van LRC ontving vlak voor tijd nog gele kaart voor shirtje trekken, slechts een actie voor de statistieken.

Doelpuntenmakers:

LRC: Akram Chentouf

Kozakken Boys: Youri Huijzer (2), Bart Jongejan (2) en Johnny Lommers

Poule F: Meerkerk – Hardinxveld 4-5

Meerkerk en Hardinxveld komen uit in dezelfde klasse (2F) en kennen elkaar dus goed. Beide ploegen staan laag op de ranglijst en vechten om uit de degradatiezone te blijven.

De zaalvoetbalmatch ging aanvankelijk gelijk op, beide ploegen gaven elkaar weinig toe in het eerste deel van de eerste helft.

Na acht minuten werd de ban gebroken door Melvin van den Heuvel van Meerkerk met een droog schot in de verre hoek. Mechiel van Zessen maakte even later bijna 2-0, hij schoot hard tegen de paal. Kort voor rust zorgde keeper Joeri den Ouden met een snelle spelhervatting Leon de Leeuw in stelling. Met een prachtige sleepbeweging liet Leon de Hardinxveldse keeper kansloos.

Na rust was de eerste kans voor Meerkerk en het was meteen raak. In een vlijmscherpe counter mocht Floren Streefkerk afronden.

Na vijf minuten in de tweede helft deed Hardinxveld eindelijk iets terug. Robin de Kok speelde zichzelf vrij en scoorde knap, 3-1.

Bart Koomans bracht direct daarna het verschil weer terug op drie. Met een afstandsschot verraste hij keeper De Graaf.

De doelpunten volgden elkaar snel op. Michel Visser tikte binnen waarbij keeper Den Ouden niet vrijuit ging, 4-2.

Hardinxveld drong vervolgens aan en na een gemiste kans van Meerkerk (paal) maakte Thomas Rooseboom Bos met een hard schot de aansluitingstreffer. De spanning was weer helemaal terug.

Even later was Meerkerk het weer even kwijt in de verdediging en profiteerde Thomas Rooseboom Bos opnieuw, 4-4!

De comeback werd compleet door een prachtige aanvalscombinatie die werd afgerond door Robin de Kok.

Met nog een minuut op de klok volgde nog een gele kaart voor Melvin van de Heuvel die vanaf de bank commentaar leverde op de leiding.

Hardinxveld hield zijn voorsprong vast en liet Meerkerk, die 4-1 had voorgestaan, vertwijfeld achter.

Doelpuntenmakers:

Meerkerk: Melvin van den Heuvel, Leon de Leeuw, Floren Streefkerk en Bart Koomans.

Hardinxveld: Robin de Kok (2), Michael Visser en Thomas Rozeboom Bos (2).

Zaterdag 30 december

GJS – Herovina 3-0

Een bomvolle zaterdag in de Oosterbliek. Elke ploeg kwam deze zaterdag in actie en de eerste wedstrijd van de dag was meteen een belangrijke. Herovina verloor haar eerste wedstrijd van Woudrichem en moest dus winnen. GJS stelde teleur met een gelijkspel tegen Altena en had dus iets goed te maken om nog kans te maken op de vorige ronde.

Het was dan ook GJS dat de grootste kansen kreeg in de openingsfase. Tot een doelpunt kwam het echter niet, mede door het verdedigende blok dat Herovina opwerpt. Voorin was er simpelweg te weinig beweging bij GJS om de tegenstander te laten wankelen. Doordat het niet loopt bij GJS, pakte Sjors Hendriks een gele kaart na een wilde sliding van achteren. Verder dan wat afstandsschoten komt Herovina echter niet tijdens de man-meersituatie. Uiteindelijk kabbelde de wedstrijd richting de rust, waarbij de brilstand nog steeds op het bord staat.

Na rust is het vooral GJS dat het probeert, voornamelijk met schoten uit de tweede lijn. Echte problemen levert dat niet op voor Herovina. Uiteindelijk valt een bal van Quincy Bartens goed bij de tweede paal waar Lorenzo Agnoli simpel binnen tikt. Herovina lijkt hierdoor van slag, waardoor binnen de minuut Quincy Bartens de 2-0 binnen kan schieten. GJS komt even later met een man meer te staan, na een gele kaart voor Jesse van Vliet. Nordin el Hassani zorgt ervoor dat de overtalsituatie wordt verzilverd. Dit is tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor GJS de volle buit pakt. Hierdoor is voor GJS alles nog mogelijk als ze 3 januari tegen Woudrichem moeten spelen.

Doelpuntenmakers:

GJS: Lorenzo Agnoli, Quincy Bartens en Nordin El Hassani

Herovina: -

Woudrichem – Altena 4-7

Woudrichem en Altena werkten hun tweede wedstrijd in poule C af. Een heuse Brabantse derby én een wedstrijd die voor beide ploegen een kwestie van 'erop of eronder' was. Woudrichem won de eerste wedstrijd met 3-1 van Herovina terwijl Altena GJS op gelijkspel hield. Alles is dus nog mogelijk in deze spannende poule.

Het zou een sensationele partij worden. Altena liet nog maar eens zien dat het gelijkspel tegen GJS zeker geen toevalstreffer was en met captain Julian Geelhoedt als ultieme smaakmaker maakten de Nieuwendijkers het de finalist van vorig jaar knap lastig. Sterker nog, Altena ging vol voor de winst.

Toch was het Woudrichem dat na de 1-0 voor Altena een 1-2 ruststand noteerde. Altena legde echter een uitmuntende tweede helft op de mat. Woudrichem, dat drie spelers miste, werd bij tijd en wijlen overrompeld door het felle spel van de derdeklasser uit Nieuwendijk en wist daar geen antwoord op te vinden. Via Geelhoedt en Dylan van der Pluijm boog Altena de score volledig om in een 2-5 voorsprong.

Woudrichem zette vervolgens alles op alles en ging na de 4-5 met Jamy Goemaat nog als 'vliegende' keep spelen. De gewenste 5-5 leverde dat niet op. Woudrichem was slordig waardoor Altena eenvoudig nog 4-6 en 4-7 kon noteren. Daarmee pakt Altena samen met GJS de leiding in poule C. Woudrichem moet dus winnen van GJS om nog hoop te houden op de volgende ronde. Altena gaat tegen Herovina voor de groepswinst.

Doelpuntenmakers:
Woudrichem:
Aron Timmer (2x), Tim Saaman en Bori SecreveAltena: Julian Geelhoedt (3x), Patrick Zwart (2x), Dylan van der Pluijm en Edwin Pluister

Sleeuwijk – Leerdam Sport 9-2

Wie pakt de groepswinst in poule D? Sleeuwijk en Leerdam Sport wonnen allebei hun eerste wedstrijd van respectievelijk Arkel en Asperen en dus zet de winnaar van het onderlinge duel een grote stap naar de kwartfinale.

Het publiek hoefde slechts vijftien seconden te wachten op de eerste goal. Leerdam Sport noteerde via Samir Amanzada razendsnel de 0-1.De Sleeuwijkers raakten echter niet van slag. Gerard van den Adel en Josbert Wemmenhove noteerden beiden een duo aan goals. Omdat ook Erik Blokland en Chris Tahjia het net wisten te vinden, gingen de ploegen met 5-2 rusten. Die ruime achterstand voor Leerdam Sport kwam mede tot stand door het feit dat de Leerdammers al zeer vroeg in de wedstrijd met een meevoetballende keeper gingen spelen. Die keuze pakte echter niet heel goed uit aangezien die gelegenheidsdoelman een aantal keer de bal verspeelde.

Ook na rust zette Leerdam Sport alles op alles met een meevoetballende doelman en ook in de tweede helft pakte die keuze niet best uit. Het leverde wel twee schitterende goals op van Sleeuwijk. Akram Mohamed ramde de bal in de kruising terwijl Van den Adel met een prachtig lobje de bal vanaf de middenlijn in het doel wipte.

De Sleeuwijkse doelpuntenregen stopte na negen goals. Leerdam Sport scoorde niet meer: 9-2.

Doelpuntenmakers:
Sleeuwijk: Gerard van den Adel (3x), Josbert Wemmenhove (3x), Erik Blokland (2x) en Akram MohamedLeerdam Sport: Samir Amanzada, Chris Tahjia

Asperen – Arkel 3-6

De laatste strohalm. Daar ging het om in het duel tussen Asperen en Arkel. Asperen verloor eerder van Leerdam Sport, Arkel van Sleeuwijk. Met name Arkel aast nog op een plek in de kwartfinale en daar had de ploeg een ruime overwinning voor nodig.

Die kwam er niet. Ondanks de 0-1 van Robert Scheurwater lukte het Arkel maar niet om de voorsprong te verruimen. Jeffrey Scheffers kreeg twee grote kansen, maar schoot over en op de lat. Asperen hield daarmee de hoop op een stuntje en kwam via Johnboy Sitaniapessy zelfs op een 2-1 voorsprong.Toen Arkel probeerde aan te zetten en de gelijkmaker te forceren, werd de Arkelse ellende zelfs nog groter. Michiel den Hartog wipte de bal prachtig in het dak van het doel. Een stuntje in de maak?

Het antwoord was 'nee'. Arkel maakte zich in de laatste acht minuten nog flink boos en pakte alsnog een zeer zwaarbevochten driepunter. Corné van Horik, Remie Schuurman en nogmaals Scheurwater lieten het net nog bollen. 6-3 was daarmee de eindstand. 

Doelpuntenmakers:
Asperen: Alexander Prosman, Johnboy Sitaniapessy en Michiel den HartogArkel: Corné van Horik (2x), Remie Schuurman (2x) en Robert Scheurwater (2x)

GRC 14 – Heukelum 2-3

Spanning ten top tijdens de tweede wedstrijd in Poule E. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en zouden een grote stap richting kwartfinales kunnen maken. Op het veld was te merken dat er vooral verdedigend werd gestart. Hierdoor had Heukelum veel balbezit in de openingsfase, maar tot kansen kwam het niet. GRC 14 probeerde vooral op de counter en door individuele acties tot scoren te komen. Het eerste doelpunt toch nog uit de lucht vallen. Sil van Putten schoot heerlijk raak voor Heukelum. GRC 14 zette hierna meer druk, waardoor de gelijkmaker snel viel via Samed Koksal. De wedstrijd werd steeds opener, wat resulteerde in een paar mooie kansen voor beide ploegen. Gescoord werd er echter niet meer in de eerste helft, waardoor alle spanning erop bleef. De tweede helft begon net als de eerste helft, waardoor het lang duurde voordat er iets gebeurde. Na een heerlijke combinatie pakte GRC 14 door middel van Dennis van Es dan toch de voorsprong. Heukelum moest komen en maakte snel weer gelijk. Tim Schwebke draait goed weg en rost de bal in het dak van het doel. Dennis van Es haalde daarna de counter eruit, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Hierdoor kon Heukelum weer even aanzetten, tot een doelpunt komt het niet. Even later is het wel raak als Tim Schwebke weer goed weg draait, 2-3. Ondanks dat GRC 14 nog een heus slotoffensief eruit perst, blijft het hierbij.

Doelpuntenmakers:

GRC 14: Samed Koksal, Dennis van Es

Heukelum: Sil van Putten, Tim Schwebke (2x)

VVAC – Vuren 3-2

Wie is er volgend jaar weer bij? Dat was de inzet van de wedstrijd tussen VVAC en Vuren na het verlies van beide teams in de eerste wedstrijd. In de eerste helft was geen team bij machte om dit in een score om te zetten. Pas in de laatste minuut voor het rustsignaal werd de ban gebroken door Lars Coerts. Hij zette met een bekeken schot VVAC op het scorebord. Na rust is het VVAC dat het betere van het spel had, het duurde dan ook niet lang voordat de marge verdubbeld werd. Tom den Besten schiet kiezelhard onderin het doel, 2-0. Enigszins onverwachts kwam Vuren terug in de wedstrijd. Na een goed lopende aanval kan Michael Tahamata binnenschieten. Vuren probeerde hierna druk te blijven zetten, maar kwam snel in de problemen als Damian Vogel een gele kaart pakt. Ondanks dat er in die twee minuten overtal niet werd gescoord, is het even later toch raak voor VVAC, Bob van Oosterhout maakt de 3-1. Ian van Wijk maakte hierna nog de 3-2 voor Vuren, maar meer zat er toch echt niet in.

Doelpuntenmakers:

VVAC: Lars Coerts, Tom den Besten, Bob van Oosterhout

Vuren: Michael Tahamata, Ian van Wijk

Hardinxveld – Dussense Boys 3-7

De spanning is terug! Vooraf werd Hardinxveld toch wel als favoriet bestempelt, doordat zij de eerste wedstrijd hadden gewonnen. Dit terwijl Dussense Boys redelijk kansloos ten onder ging tegen Zuilichem. Dussense Boys liet zien dat ze wel degelijk over genoeg kwaliteit beschikken, zeker met Lars Branderhorst. Hij was dan ook degene die de 0-1 en 0-2 erin schoot. Beide keren met een hard geplaatst schot. Dussense Boys kwam zelfs op 0-3 voor rust door een vrije trap die erin werd geschoten door Alexander Sevenhuijsen. Na rust deed Robin de Kok iets terug voor Hardinxveld, door met een omhaal de 1-3 binnen te schieten. Lang kon Hardinxveld niet geloven in een ombuiging van de score, want na de 1-4 van Andre Segeren, scoorde Lars Branderhorst de 1-5 en de 1-6. Bij de 5-1 moet wel gemeld worden dat hij enigszins fortuinlijk was doordat de keeper tegen hem aan schoot, waarna de bal in het doel verdween. Uit het niets scoorde Hardinxveld de 2-6 en de 3-6. Maar gelijk na de aftrap maakte Andre Segeren aan alle twijfel een einde en schiet vlamhard de 3-7 erin. Hierdoor ligt de poule weer helemaal open!

Doelpuntenmakers

Hardinxveld: Robin de Kok, Vincent van Lopik, Danny van den Bout

Dussense Boys: Lars Branderhorst (4x), Alexander Sevenhuijsen, Andre Segeren (2x)

Zuilichem – Meerkerk 7-4

Zuilichem won haar eerste wedstrijd in poule F, terwijl Meerkerk nipt ten onder ging tegen Hardinxveld. Dat beloofde een mooie pot te worden. Meerkerk was de ploeg die vooral kon aanvallen, terwijl Zuilichem vooral gevaarlijk bleek in de omschakeling. Dat zorgde dan ook voor het eerste doelpunt. Zuilichem counterde met twee man, waarbij Maurits van Heusden de afmaker mocht zijn. Hierna nam Meerkerk het heft in handen, door tweemaal te scoren uit afstandsschoten. Vooral de gelijkmaker van Floren Streefkerk mocht er zijn. Melvin van den Heuvel mocht even later de 1-3 binnen schieten. Na rust was het vooral Rob Bouman die van zich liet horen. Hij scoorde in korte tijd tweemaal voor Zuilichem, waardoor het opeens weer gelijk stond. Meerkerk begreep dat het weer een tandje moest opschakelen, wat resulteerde in weer een doelpunt van Melvin van den Heuvel, 3-4. Toch bleef het spannend, doordat geen van beide teams zich gewonnen gaf. Michel Kooijman schoot de 4-4 binnen, waardoor weer hetzelfde scenario dreigde voor Meerkerk. Als even later Zuilichem weer goed countert, schiet Maurits van Heusden de ploeg zelfs op voorsprong. Deze klap komt Meerkerk niet meer te boven, waarna Zuilichem aan de hand van Erik van Dalen zelfs uitloopt naar 7-4. Hierdoor blijft Meerkerk op nul punten, terwijl Zuilichem het maximaal aantal punten bereikt.

Doelpuntenmakers:

Zuilichem: Maurits van Heusden (2x), Rob Bouman (2x), Michel Kooijman, Erik van Dalen (2x)

Meerkerk: Floren Streefkerk, Dick Kooijman, Melvin van den Heuvel (2x)

SVW – Kozakken Boys 4-7

Wordt het een salonremise of een echte wedstrijd? Dat was de vraag die men vooraf stelde over deze wedstrijd. Allebei de teams hadden hun eerste wedstrijden gewonnen, waardoor bij een gelijkspel de kans groot was dat ze allebei door zouden gaan. Kozakken Boys liet al snel zien dat ze gewoon wilden voetballen, wat al snel resulteerde in een doelpunt. Johnny Lommers kan aan de zijkant de bal voorzetten, waarna Bart Jongejan de bal attent binnenglijdt bij de tweede paal. Hierdoor moest SVW ook aanzetten, waardoor Hicham Farhou al snel gelijk maakte. Hierna is het Kozakken Boys dat counterde en tweemaal gelukkig scoort. Eerst is het Bart Jongejan die de keeper verrast, 1-2. Even later breekt Youri Huijzer door, waarna hij zelfs de keeper kan omspelen. Zijn inzet wordt nog ongelukkig binnen gelopen door Kenny Lagendijk. Vlak voor rust zet Youri Kozakken Boys zelfs op 1-4. Na rust ging Kozakken Boys verder waar het gebleven was, Bart Jongejan maakte zijn derde van de avond door beheerst onder de keeper door te schuiven. Johnny Lommers miste eerst nog de kans op 1-6 door voor open doel over te knallen, maar schiet hem al vallend even later alsnog hard binnen. SVW kon het Kozakken Boys niet echt moeilijk maken, waardoor de mannen uit Werkendam gewoon door konden blijven voetballen. Zo kan Kevin Ippel uit een goed genomen vrije trap zijn goaltje meepikken. Na een domme actie van keeper Rob de Groot, zette Hicham Farhou met een onberispelijk binnengeschoten strafschop zijn doelpuntentotaal op acht. Kozakken Boys leek het wel genoeg te vinden, waardoor SVW nog de 3-7 en 4-7 binnen kon schieten door Nabiel Kadiwahabi en Baris Hosafci. Met deze eindstand weet Kozakken Boys zich als eerste geplaatst voor de volgende ronde en moet SVW hopen dat hun doelsaldo goed genoeg is om als beste tweede van de poule door te gaan.

Doelpuntenmakers:

SVW: Hicham Farhou (2x), Nabiel Kadiwahabi, Baris Hosafci

Kozakken Boys: Bart Jongejan (3x), Kenny Lagendijk (ed), Youri Huijzer, Johnny Lommers, Kevin Ippel

Stedoco – LRC 1-14

Een wedstrijd voor de statistieken. Vooraf was eigenlijk al bekend dat Stedoco zou degraderen en LRC had geen kans meer om door te gaan naar de volgende ronde. Hierdoor was het hoogtepunt van de wedstrijd misschien wel diehard LRC-fan Tygo die de kegels in de rust makkelijk omschoot. De wedstrijd zelf bood precies wat iedereen had verwacht, een oppermachtig LRC dat een onmachtig Stedoco een flinke oorwassing gaf. Door doelpunten van Akram Chentouf, Rick van Loo, Brennan Bieri en Furcan Cetin stond het bij rust al 0-7. Voor de voetballiefhebbers die bleven zitten, was het bij vlagen genieten van de creativiteit bij LRC. Het moet gezegd worden dat Stedoco het wel bleef proberen, zodat Rick van Vulpen de eer van Stedoco kon redden met hun enige doelpunt van het toernooi. Zo zien we Stedoco volgend jaar niet terug en kan LRC nog met een goed gevoel terugkijken naar hun laatste wedstrijd van dit jaar. Uiteindelijk werd het 1-14.

Doelpuntenmakers

Stedoco: Rick van Vulpen

LRC: Akram Chentouf (4x), Rick van Loo (3x), Brennan Bieri (2x), Furcan Cetin (3x), Tarik Amjahed (ed), Ricardo Papilaja

SVS 65 – Schelluinen 6-7

Niet degraderen was het devies voor SVS 65 en Schelluinen. Deze boodschap was bij de sfeermakers uit Spijk goed duidelijk gemaakt. Zo startte de ploeg furieus, na een heuse sfeeractie van hun zesde man. Binnen de minuut werd het dan ook al 1-0 door Ben Boeijink. Niet veel later

Sfeermakers uit Spijk, sfeeractie, doelpunt eerste minuut Ben Boeijink. Minuutje later stiftje Bart van Andel prachtig over de keeper van Schelluinen en zet daarmee de 2-0 op het bord. Als SVS met een man minder komt te staan, lukte het Schelluinen om de aansluitingstreffer te maken. Bart Kragten schiet hard de 2-1 binnen. SVS 65 bleef fanatiek doorgaan en combineerde bij vlagen uitstekend. Na een fabuleuze aanval was het eerst Jerzy Timmermans die mocht afronden. Na een goede uitworp van Raymon Kaarsemaker stond Bart van Andel vrij voor de keeper en plaatste de bal goed in de korte hoek, 4-1. Als Schelluinen een vrije trap op de cirkel krijgt, lukt het Diego Kemp om in tweede instantie de 4-2 binnen te prikken. Hierna kreeg Schelluinen steeds meer grip op de wedstrijd, terwijl Spijk er voornamelijk in de counter eruit komt. Het overwicht van Schelluinen betaalde zich uiteindelijk uit door doelpunten van Robin van Peursum en Dico de Jong. Hierdoor gaan ze rusten met 4-4. In de tweede helft was het Spijk dat weer op voorsprong kwam, na een hard schot voorlangs is Jerzy Timmermans attent bij de tweede paal, 5-4. Als SVS na een harde tackle met een man minder komt te staan, is het voor Schelluinen een koud kunstje om weer gelijk te komen door Dico de Jong. Niet veel lukte het Robin van Peursum de bal door de benen van de keeper te hakken, waardoor Schelluinen zelfs voor komt. Aanvoerder van SVS, Ferdi Scheurwater, zet Spijk met een bekeken schot weer naast Schelluinen. Naarmate de wedstrijd vordert is goed te zien dat de krachten wegvloeien. Doordat er minder verdedigd werd, kan Damien de Jong makkelijk scoren voor Schelluinen, 6-7. Dit is tevens de eindstand van deze spannende pot, waardoor SVS 65 tegen Almkerk degradatie moet zien te voorkomen.

Doelpuntenmakers

SVS 65: Ben Boeijink, Bart van Andel (2x), Jerzy Timmermans (2x), Ferdi Scheurwater

Schelluinen: Bart Kragten, Diego Kemp, Robin van Peursum (2x), Dico de Jong (2x), Damien de Jong

Almkerk – Unitas 0-3

Kan topfavoriet Unitas zijn status waarmaken? In de vorige twee wedstrijden overtuigde de ploeg met vele zaalvoetballers nog niet echt, waardoor Almkerk niet kansloos werd geschat. Voor Unitas dan ook hét moment om de criticasters de mond te snoeren door gewoon op 9 punten te komen. Veel verder dan hard werken kwam het de eerste helft echter niet. Het bleef bij kansen voor beide teams, maar geen doelpunten. Zo gingen we rusten met dezelfde stand als waar we mee begonnen. Na rust is het Zeki Laaiti die de ban brak voor Unitas. Na een mooie kap, punterde hij onder de keeper de 0-1 binnen. Unitas bleef daarna het beste van het spel houden, waarbij de klasse van sommige zaalvoetballers duidelijk naar voren kwam. Dit kwam ook tot uiting in het schijnschot van Mounir el Ouazizi, waarna hij hem simpel binnenschiet. Daarna is het hek van de dam en brengt Achraf Chentouf Unitas snel op 3-0. De rest van de wedstrijd bloedde een beetje dood, waardoor Unitas zeker is van de kwartfinale.

Doelpuntenmakers

Almkerk: -

Unitas: Zeki Laaiti, Mounir el Ouazizi, Achraf Chentouf

Dinsdag 2 januari 2018

Heukelum en Zuilichen naar kwartfinale, GRC'14 in de wacht

Hardinxveld – Zuilichem 1-2

Zuilichem en de kwartfinale waren nog maar één wedstrijd van elkaar verwijderd. Die tegen Hardinxveld. Zuilichem won de eerste twee wedstrijden van Dussense Boys en Meerkerk en kon zelfs met een kleine nederlaag tegen Hardinxveld nog naar de kwartfinale. Daar liet Zuilichem het echter niet van af hangen. De nummer zes van de vierde klasse boekte een minimale zege. Thomas Rozeboom Bos scoorde nog wel namens Hardinxveld, maar mede door een gele kaart bij de tweedeklasser uit Hardinxveld kon Zuilichem de score ombuigen. Zuilichem zien we donderdag terug in de kwartfinale. Tegen wie is nog even de vraag, want een van de twee beste nummers twee zal de tegenstander worden.

Doelpuntenmakers:
Hardinxveld: Thomas Rozeboom BosZuilichem: Michel Kooijman en Peter van de Laar

Meerkerk – Dussense Boys 3-4

Mag Meerkerk ook volgend jaar weer meedoen? Om antwoord op die vraag te krijgen, werd de laatste wedstrijd in poule F gespeeld tussen Meerkerk en Dussense Boys. Als Meerkerk zou winnen, moet Hardinxveld volgend jaar een jaartje wachten. Bij een gelijkspel of winst van Dussense Boys zou het Meerkerk zelf zijn die volgend jaar vanaf de tribune zou moeten toekijken.Het werd een spannend potje waarbij de verschillen minimaal waren. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt door André Segeren. De man van Dussense Boys noteerde een loepzuivere hattrick en scoorde in zijn eentje net zoveel als Meerkerk in totaal. Omdat Bob Leemans ook namens Dussense Boys scoorde, werd de eindstand bepaald op 3-4. Met nul punten in de poule mag Meerkerk dus minimaal in 2019 pas weer meedoen.

Meerkerk: Melvin van den Heuvel, Bart Koomans en Leon de LeeuwDussense Boys: André Segeren (3x) en Bob Leemans

Vuren – Heukelum 1-7

Vuren tegen Heukelum is een wedstrijd tussen een ploeg die nog niets won (Vuren) tegen een ploeg die alles won (Heukelum). De cijfers spraken van tevoren dus niet bepaald in het voordeel van Vuren. En ook de praktijk wees dat uit. Heukelum had nauwelijks moeite en met topscorer Tim Schwebke in de gelederen werd Vuren al voor de rust op een ruime achterstand gezet.Met zes verschillende doelpuntenmakers noteerde Heukelum uiteindelijk een eclatante 1-7 overwinning. Daardoor zien we Vuren volgend jaar niet terug. Heukelum zien we donderdag alweer terug. Dan wordt er gespeeld tegen de winnaar van poule D. Als Sleeuwijk een puntje pakt of wint van Asperen, dat nog puntloos is, wordt het de kraker Heukelum – Sleeuwijk.

Doelpuntenmakers:
Vuren: Bas van der VlietHeukelum: Tim Schwebke (2x), Lars van Honk, Benjamin Meijdam, Sil van Putten en Adem Kahraman

GRC'14 – VVAC 7-3

GRC'14 maakt na de 10-2 overwinning op Vuren en een nipte nederlaag tegen Heukelum (3-2) nog altijd kans op de kwartfinale. De Giessen Rijswijk Combinatie hoopt op doelsaldo alsnog een van de twee beste nummers twee te worden.De blauwzwarte formatie zette dan ook vanaf minuut één alles vol op de aanval en wilde een monsterscore neerzetten. Dat leek met een razendsnelle goal van Michael van den Oever in elk geval tot de mogelijkheden te behoren, maar VVAC liet zich niet als kanonnenvoer dienen en bood uitstekend tegenstand.
Toch zou GRC'14 wel een driepunter boeken. Niet met een gigantisch verschil, maar wel met een verschil waarbij de eersteklasser nog goede hoop mag hebben op een plek in de kwartfinale. Door de 7-3 overwinning komt GRC'14 op een doelsaldo van +11. Ploegen in andere poules moeten dan een wel erg hoge uitslag noteren om dat nog te achterhalen. Maar u weet het, in zaalvoetbal is alles mogelijk en dus gaat GRC'14 nog eventjes de wachtkamer in.

Doelpuntenmaker:
GRC'14: Michael van den Oever (3x), Mike Jansen (2x), Dennis van Es en Ricky VroonVVAC: Lars Coerts (2x) en Rick Damsteegt

SVS'65 – Almkerk 4-4

Met Almkerk kwam er ook in de laatste wedstrijd van de dinsdagavond een team in actie dat met een monsterscore nog hoopte op een plek in de kwartfinale. SVS'65 wil echter volgend jaar ook weer terugkomen en daar had de ploeg uit Spijk een overwinning van minimaal twee goals verschil voor nodig.
Dat Almkerk niet met minstens tien goals zou gaan winnen, dat was met de rust al duidelijk. De tweedeklasser keek tegen een 2-1 achterstand aan tegen het in de vierde klasse uitkomende SVS'65. De 

Spijkenaren hadden na de rust dus nog maar één goaltje nodig om ook volgend jaar deelname af te dwingen. De avond zou eindigen met de leukste helft van de avond. Almkerk probeerde er het beste van te maken en SVS'65 gooide zich vol passie voor elke bal. Acht minuten voor tijd stond het 4-3 voor SVS'65 en had de ploeg nog maar één goaltje nodig.
De grootste vijand werd de tijd en de spanning nam toe. Bart van Andel, Robin IJsselstein, Ferdi Scheurwater en Ben Boeijink kregen heel goede kansen, maar de bal wil de er maar niet in. Van Andel schoot voor leeg doel naast, IJsselstein stuitte één op één met de keeper, Scheurwater trof de lat en Boeijinks bal werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant hield doelman Raymon Kaarsemaker alles tegen.
De spanning rees de pan uit, maar de 3-5 kwam er maar niet. Aan de andere kant werd het uiteindelijk 4-4 uit een penalty. Een sensationeel einde van de avond, maar het leverde SVS'65 geen deelname aan volgend jaar op. Almkerk zien we wel gewoon weer terug volgend jaar.

Doelpuntenmaker:
SVS'65: Jerzy Timmermans, Robin IJsselstein, Ben Boeijink en Bart van AndelAlmkerk: Thomas Blankers (2x), Maverick van Maaren en Niels Nieuwesteeg

Woensdag 3 januari

Leerdam Sport en Unitas naar finale Armaris JO13 toernooi

J013: SteDoCo – Leerdam Sport 0-1

Op de laatste avond van de groepsfase bij de senioren was het allereerst de beurt aan de mannen van SteDoCo en Leerdam Sport onder 13. Zij streden in de eerste halve finale om een plek in de finale van zaterdag. SteDoCo won in poule A alle vijf de wedstrijden met een doelsaldo van 12-3. Leerdam Sport verloor van VVAC, maar won verder alles en mocht zich daardoor groepswinnaar in poule B noemen. Het verschil werd voor rust gemaakt door Stan van Wijk. Hij bezorgde Leerdam Sport een 1-0 overwinning. SteDoCo kreeg in de absolute slotfase nog een aantal gigantische kansen op de gelijkmaker, maar wonder boven wonder ging de bal er niet in. Tegen wie Leerdam Sport de finale speelt, wordt duidelijk in de volgende halve finale: Vuren – Unitas.

Doelpuntenmakers:
SteDoCo: -Leerdam Sport: Stan van Wijk

J013: Vuren – Unitas 0-3

Wie speelt er zaterdag in de finale tegen Leerdam Sport. Vuren en Unitas moesten de Oosterbliek daar een antwoord op geven. Vuren verloor in poule B geen enkele wedstrijd terwijl Unitas in poule D zelfs alles won met slechts één tegengoal.De roodbroeken klapten er in deze halve finale vol op en hadden slechts zeven seconden nodig om tot score te komen. Vedat Oszoy opende de score namens Unitas. De Gorcumse formatie kwam nadien eigenlijk niet echt meer in de problemen. Thijs van der Wal was al topscorer van het JO13-toernooi met negen goals, maar de goaltjesdief prikte er daar nog twee bij.
Unitas won daardoor met 0-3 van Vuren en staat zaterdag tegenover Leerdam Sport in de finale.

Woensdag 3 januari

Spektakel in de Proxsys Cup: GJS en Woudrichem uitgeschakeld, Arkel alsnog door

De kwartfinalisten in de Proxsys Cup zijn bekend. Altena, Arkel, GRC'14 en Sleeuwijk voegden zich nog bij het viertal Unitas, Kozakken Boys, Heukelum en Zuilichem. Daar ging het nodige spektakel aan vooraf. Woudrichem won van GJS waardoor beide outsiders voor de titel zijn uitgeschakeld en Arkel boekte een monsterzege op Leerdam Sport: 11-3.

Altena – Herovina 5-2

Aan alle spanning in poule C moest woensdagavond een einde komen. Vooraf waren er maar liefst drie ploegen die nog kans maakten op de kwartfinale: Altena, GJS en Woudrichem. Als Altena zou winnen van Herovina zouden de Nieuwendijkers in elk geval een plekje bij de laatste acht bemachtigen. Herovina maakte het eerder dit toernooi GJS en Woudrichem al enorm lastig en dus wist Altena van tevoren dat het de punten niet cadeau zou krijgen. En dat was ook ditmaal het geval. Kevin Steenbruggen schoot Herovina namelijk op een 0-1 voorsprong. De spanning nam daardoor toe voor Altena en het was een kwestie voor de Nieuwendijkers om het geduld te bewaren. Dat geduld werd beloond. Edwin Pluister had van tevoren wat scorend vermogen in zijn tas gestopt en dat kwam in de eerste helft tot uiting met een van de mooiste goals van het toernooi.
Uiteindelijk scoorde Pluister in zijn eentje meer dan Herovina in totaal. Mede dankzij zijn drie goals won Altena met 5-2 van Herovina en mag het morgen aantreden in de kwartfinale. Tegen wie, dat is nog even de vraag. Want ook GJS kan nog groepswinnaar worden. In dat geval zou Altena als beste nummer twee de kwartfinale halen.

Doelpuntenmakers:
Altena: Edwin Pluister (3x), Dylan van der Pluijm en Julian GeelhoedtHerovina: Kevin Steenbruggen en Mark Muller

GJS – Woudrichem 1-3

GJS en Woudrichem zorgden met een heerlijk affiche voor een bomvolle Oosterbliek.  Bij winst van GJS zouden de Gorkumse Jonge Spartanen zich plaatsen voor de kwartfinale. Als GJS met drie doelpunten verschil zou winnen (of minder) zouden de Gorcumers zich als beste nummer twee plaatsen en tegen Zuilichem spelen in de kwartfinale. Bij een ruimere winst zou GJS nog de groepswinst pakken en tegen Kozakken Boys uitkomen in de kwartfinale. Woudrichem kon enkel nog met een winst van minstens acht goals verschil door als een van de twee beste nummers twee.

Het leuke van statistieken is dat je er in de praktijk verder helemaal niets aan hebt. GJS kreeg voor rust de eerste tegenslag te verwerken. Via de scheidsrechter bleef de bal binnen waardoor Yoeri Duyzer vervolgens de 0-1 kon noteren voor Woudrichem. Vervelend voor GJS én de scheidsrechter, maar wel een geldig doelpunt aangezien de scheidsrechter een dood spelelement is.Overtuigend was het na die 0-1 eigenlijk van beide kanten niet. Woudrichem gaf de kwartfinaleplaats niet cadeau aan GJS en via aanvoerder Jamy Goemaat kwamen de Vissenkoppen zelfs op 0-2.

Die klap kwam GJS niet meer te boven. Goemaat scoorde nogmaals waarna Quincy Bartens de Gorcumse eer redde. Verder dan dat kwam GJS niet. Woudrichem wint met 1-3 waarmee allebei de ploegen zijn uitgeschakeld.

Doelpuntenmakers:
GJS: Quincy BartensWoudrichem: Jamy Goemaat (2x), Yoeri Duyzer

Arkel – Leerdam Sport 11-3

Een overwinning met zeven doelpunten verschil. Dat had Arkel nodig om nog een van de twee beste nummers twee te worden en in de kwartfinale aan te mogen treden tegen Zuilichem. Dat moest gebeuren tegen Leerdam Sport, een pittige klus.Voor de rust leek die klus nagenoeg onmogelijk te worden. Leerdam Sport, speelde prima, opende de score en kwam voor rust nogmaals tot scoren. Arkel ook driemaal en dus stond het bij rust 3-2. De mannen van Schoonzigt hadden in de tweede helft daardoor nog zes goals nodig.

Wat er in de tweede helft gebeurde, had niemand durven voorspellen. Leerdam Sport gaf het he-le-maal weg en Arkel scoorde er lustig op los. Corné van Horik werd plotsklaps topscorer van het toernooi (tot nu toe) en bracht met zes doelpunten zijn toernooitotaal op negen goals. Leerdam Sport ging vervolgens met een 'vliegende doelman' spelen, kreeg het nog een rode kaart en de doelpuntenregen bij Arkel ging maar door. U raadt het al: het lukte Arkel nog. De eindstand werd bepaald op 11-3 (!).
Voor het geval u zich afvroeg waar Houdini werd geboren: gewoon in Arkel.

Doelpuntenmakers:
Arkel: Corné van Horik (6x), Jeffrey Scheffers (2x), Remie Schuurman, Eltjo van Veen en Jesse HoogewoningLeerdam Sport: Youssef Boudou (2x) en Samir Amanzada

Sleeuwijk – Asperen 7-0

Met minimaal een punt in de allerlaatste groepswedstrijd van het toernooi zou Sleeuwijk groepswinnaar worden in poule D. Dat punt (of meer) moest gepakt worden tegen Asperen, dat de vorige twee wedstrijden tegen Arkel en Leerdam Sport niet wist te winnen. Voor hen stond dus deelname aan de Proxsys Cup van volgend jaar op het spel.Een spectaculair slot van de avond werd het niet. Het was nauwelijks spannend, het werd ook geen monsterscore voor Sleeuwijk en ondanks dat het bij rust slechts 2-0 stond voor Sleeuwijk kon in de pauze al worden gezegd dat Asperen volgend jaar een jaartje moet toekijken en Sleeuwijk morgen mag aantreden in de kwartfinale tegen Heukelum.
Die voorspellingen klopten. Aan het eind van de wedstrijd mocht Sleeuwijk drie punten bijschrijven: 7-0.

Doelpuntenmakers:
Sleeuwijk: Gerard van den Adel (3x), Akram Mohamed (2x), Josbert Wemmenhove en Barry Ruitenberg

Doelpuntenmakers:
Vuren: -Unitas: Thijs van der Wal (2x) en Vedat Ozsoy

Donderdag 4 januari – Kwartfinale

Unitas, Kozakken Boys, Heukelum en Arkel naar halve finale Proxsys Cup

Unitas – GRC'14 8-4 n.v.

Titelhouder én topfavoriet Unitas mocht de kwartfinaleavond aftrappen tegen eersteklasser GRC'14. Unitas werd groepswinnaar in poule A door overwinningen op Schelluinen, Almkerk en SVS'65. GRC'14 werd een van de twee beste nummers twee. Zij moesten Heukelum voor zich dulden, maar wonnen fors van Vuren en VVAC. De confrontatie tussen de roodbroeken en de Giessen Rijswijk Combinatie werd een zenuwslopende. GRC'14 liet zien een waardige kwartfinalist te zijn en maakte het Unitas zeer lastig. Niet alleen qua spel, ook qua goals. Ricky Vroon opende de score voor de blauwzwarten en zette daarmee de toon.

Unitas deed vervolgens een beroep op de individuele kwaliteiten binnen de ploeg en kwam via Mounir El Ouazizi fraai op gelijke hoogte. Omdat Achraf Chentouf en Wesley van den Oever ook nog scoorden voor rust werd de thee gedronken bij een 2-2 stand.

De tweede helft werd er eentje om nooit meer te vergeten. GRC'14 duwde Unitas naar het randje van de afgrond en kwam zelfs één minuut voor tijd op een 4-3 voorsprong! De paniek sloeg toe bij Unitas en met Zeki Laaiti als 'vliegende keep' probeerden de roodbroeken nog iets te forceren. GRC'14 verzuimde in de allerlaatste minuut om de 5-3 te noteren. Voor een leeg doel was het een GRC'er die over zijn eigen voeten struikelde. Een zeer pijnlijke misser die nog de 4-4 opleverde ook. El Ouazizi onderscheidde zichzelf namelijk aan de andere kant met een fraaie actie én een goal, die in extremis nog een verlenging opleverde.

Het massaal toegestroomde publiek in de Oosterbliek ging op het puntje van de stoel zitten. Het was uiteindelijk El Ouazizi die zich tot de grote man van de avond kroonde. Met nóg drie fe-no-me-na-le goals bezorgde hij Unitas in zijn eentje een plek in de halve finale. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-4. Unitas haalt opgelucht adem.

Doelpuntenmakers:
Unitas: Mounir El Ouazizi (5x), Achraf Chentouf (2x) en Zeki LaaitiGRC'14: Ricky Vroon, Wesley van den Oever, Wilco van Rossem en Mike Jansen

Kozakken Boys – Altena 4-1

Na de sensationele partij tussen Unitas en GRC'14 hadden Kozakken Boys en Altena de lastige taak om die spanning ook door te zetten in de tweede kwartfinale van de avond. Kozakken Boys won in de poule van SVW, LRC en SteDoCo. Altena stuntte in een zeer lastige poule, waar ook GJS, Woudrichem en Herovina in speelden.Zo'n sensatie als de eerste wedstrijd zou het niet worden, maar spannend was deze Brabantse derby wel. Beide defensies stonden prima opgesteld waardoor de spitsen aan beide kanten lastig tot scoren kwamen. Dat lukte voor de rust alleen Kozakken Boys via Johnny Lommers en een eigen goal van de Nieuwendijkers: 2-0.
Na de rust kon Altena het slechts een aantal minuutjes spannend maken. Smaakmaker Julian Geelhoedt zorgde voor de aansluiting, maar via Youri Huijzer werd het al snel 3-1. Omdat Lommers ook nog zijn tweede noteerde, zien we de Boys morgen terug in de halve finale tegen Unitas. Van revelatie Altena nemen we afscheid. Eindstand: 4-1.

Doelpuntenmakers:
Kozakken Boys: Johnny Lommers (2x), Youri Huijzer en eigen doelpuntAltena: Julian Geelhoedt

Sleeuwijk – Heukelum 3-4

Sleeuwijk heeft zich inmiddels ontpopt tot misschien wel een van de favorieten voor de finale. Bij Heukelum komen er echter altijd extra krachten los zodra er in de Oosterbliek gespeeld wordt. Het treffen tussen deze twee ploegen zou dus een mooie kwartfinale op kunnen leveren.

En inderdaad, het werd een zeer boeiende kwartfinale. Bij Heukelum ontbraken Sil van Putten en Ferry Meijdam, maar de mannen die er wel waren zetten hun tanden in de tegenstander uit Sleeuwijk. Dat leverde de Heukelummers een 2-0 ruststand op. Benjamin Meijdam had er vooralsnog drie gemaakt, maar was met de rust de grote man aan Heukelumse zijde met twee goals. Na rust deed hij daar zelfs nog een schepje bovenop met zijn derde. Sleeuwijk keek daarmee tegen een forse achterstand aan: 3-0.

Dat Sleeuwijk over ruggengraat beschikt, lieten de Roefbewoners in de tweede helft zien. De mannen rechtten de rug en zetten Heukelum met de rug tegen de muur. Via Akram Mohamed, een fenomenaal afstandsschot van Erik Blokland en Gerard van den Adel kwamen de witzwarten nog terug tot 3-3.Sleeuwijk leek daarmee het mentale voordeel te hebben in de tweede helft, maar een gele kaart van Blokland leverde Heukelum een man-meer-situatie op. Die werd meteen uitgebuit door Lars van Honk die een vrije trap fenomenaal in het dak van het doel schoot.

Sleeuwijk probeerde het vervolgens nog met Josbert Wemmenhove als 'vliegende keep', maar dat mocht niet meer baten. Heukelum schakelt het ijzersterke Sleeuwijk uit en staat morgen in de halve finale tegen Arkel of Zuilichem.

Doelpuntenmakers:
Sleeuwijk: Akram Mohamed, Erik Blokland en Gerard van den AdelHeukelum: Benjamin Meijdam (3x) en Lars van Honk

Zuilichem – Arkel 3-6

Twee vierdeklassers tegenover elkaar in de laatste kwartfinale. Debutant Zuilichem won drie keer in een poule met Meerkerk, Hardinxveld en Dussense Boys terwijl Arkel door ging als een van de twee beste nummers twee. Zij verloren van Sleeuwijk en wonnen van Asperen en Leerdam Sport. Vooral de 11-3 overwinning op Leerdam Sport zal voorlopig nog lang herinnerd worden.

Deze avond stonden alle scores gewoon weer op nul en moest Arkel weer vol aan de bak om Zuilichem te verslaan. In de vierde klasse speelden de ploegen ook al tegen elkaar. Toen werd het 1-1. Dat was ook de stand na tien minuten in de Oosterbliek. Daan Ruwaard had de score namens Arkel geopend waarna Michel Kooijman weer de stand gelijk trok.

Het gewenste gaatje kwam voor Arkel nog voor de rust. Jeffrey Scheffers en Robert Scheurwater zagen tijdens de thee hun naam eveneens het scoreformulier sieren, net als Zuilichemmer Erik van Dalen: 3-2. Een minimaal gaatje, die al vrij snel in de tweede helft werd vergroot door Corné van Horik (met zijn tiende nog steeds topscorer van het toernooi) en Remie Schuurman.

Peter van der Laar deed nog wel iets terug namens Zuilichem, maar verder dan 5-3 kwam de vierdeklasser niet. Het slotakkoord was voor Schuurman die vanaf de eigen achterlijn de eindstand noteerde: 6-3. Arkel speelt morgen de halve finale tegen Heukelum

Doelpuntenmakers:
Zuilichem: Michel Kooijman, Erik van Dalen, Peter van der LaarArkel: Remie Schuurman (2x) Daan Ruwaard, Jeffrey Scheffers, Robert Scheurwater en Corné van Horik

Dames: GJS – Kozakken Boys 8-1

Na de mannen van Kozakken Boys was in de eerste halve finale van het vrouwentoernooi de beurt aan de Werkendamse dames.  Zij stuitten op titelverdediger GJS.

Dat GJS de titelverdediger was, was duidelijk te merken. De dames uit Dalem combineerden er lustig op los en waren bovendien erg effectief met hun afstandsschoten. Met name Romy Neeleman was op schot. Zij scoorde maar liefst vijf keer en nam daarmee meer dan de helft van de GJS-productie voor haar rekening. De zussen Kirsten en Romy Steegwijk scoorden namelijk ook, net als Luka Verweij.

De Werkendamse eer werd gered door Marieke Blijenburg, maar dat mocht niet meer baten. GJS wint met maar liefst 8-1 en neemt het zaterdag in de finale op tegen Peursum of SteDoCo. Zij spelen morgen de andere halve finale

Doelpuntenmakers:
GJS: Romy Neeleman (5x), Luka Verweij, Kirsten Steegwijk en Romy SteegwijkKozakken Boys: Marieke Blijenburg

Vrijdag 5 januari

Unitas en Arkel spelen finale Proxsys Cup na bizarre halvefinale-avond

Unitas – Kozakken Boys 3-1

Unitas en Kozakken Boys stroomden ten koste van respectievelijk GRC'14 en Altena door naar de halve finale. Unitas won uiterst moeizaam na verlenging met 8-4, Kozakken Boys won met 4-1 van de Nieuwendijkers.

Kozakken Boys wilde een snelle voorsprong noteren en die missie lukte uiterst best. Bart Jongejan kreeg de bal panklaar aangeboden en rondde beheerst af: 1-0.  Dat was alweer zijn achtste van het toernooi. Er is echter altijd baas boven baas. In dit geval Mounir El Ouazizi. Een van de smaakmakers van het toernooi zorgde in zijn eentje voor een kanteling van de wedstrijd. Na de 1-1 schoot hij misschien wel een van de mooiste goals van het toernooi binnen. Of dat daadwerkelijk het geval is, wordt door alle kijkers bepaald via Facebook, maar de 2-1 was in elk geval wel een feit.

Het publiek ging er vervolgens eens lekker voor zitten, maar werd niet echt vermaakt. De spanning leek beide ploegen in hun macht te hebben en dat vond Unitas uiteraard prima met de minimale voorsprong op zak. Kozakken Boys moest iets creëren, maar kwam nauwelijks tot grote kansen.

Pas in de allerlaatste minuut viel uiteindelijk de beslissing. De Werkendamse doelman Rob de Groot ging zelf nog als 'vliegende keep' fungeren en dat werd de ploeg uiteindelijk fataal. Yoesef Pyla kon in leeg doel de beslissing verzorgen: 3-1.

Unitas staat daarmee voor het tweede jaar op rij in de finale van de Proxsys Cup. Óf tegen Heukelum, of tegen Arkel.

Doelpuntenmaker:
Unitas: Mounir El Ouazizi (2x) en Yoesef PylaKozakken Boys: Bart Jongejan

Heukelum – Arkel 4-4, Arkel wint na strafschoppen

Heukelum en Arkel elimineerden in de kwartfinales Sleeuwijk en Zuilichem en bepalen onderling wie morgenavond mag proberen Unitas van de tweede titel op rij te houden. Vierdeklasser Arkel heeft topschutter Corné van Horik in de gelederen. Hij scoorde al tien keer en duldt alleen Mounir El Ouazizi nog voor zich. Heukelum daarentegen is al jarenlang een sterk team en heeft met Tim Schwebke (7 goals) ook een man in vorm in het team.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door een flinke dosis spanning. De ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen centimeter de ruimte. Een doelpuntenregen viel er dan ook niet in de bomvolle Oosterbliek.Arkel deelde het eerste speldenprikje uit. Aanvoerder Remie Schuurman neemt de laatste wedstrijden zijn ploeg op sleeptouw en komt steeds beter in het toernooi. Die stijgende lijn zette hij ook in de halve finale door met de 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd er aan spanning niets ingeleverd. Beide ploegen werden gesteund door hun supporters en aan beleving was bepaald geen tekort. Arkel en Heukelum trakteerden het publiek op misschien wel de mooiste wedstrijd van het toernooi. Even met de ogen knipperen was funest na rust, want beide ploegen scoorden er lustig op los. Dan weer Schuurman, dan weer Benjamin Meijdam, dan weer Schuurman, dan weer Meijdam. Ook Adem Kahraman en Tim Schwebke deden een duit in het zakje. De spanning was om te snijden, maar een winnaar kwam er niet na twee keer twintig minuten voetballen: 4-4.

Verlenging dus. Twee keer vijf minuten. De eerste grote kans in die verlenging kwam op naam van Schwebke. De spits van Heukelum stuitte op de paal. Beide ploegen kregen nog gigantische kansen op een plek in de finale, maar Daan Ruwaard kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort namens Arkel en in de allerlaatste minuut was het Heukelum dat ook nog een hotseknotsbegoniakans kreeg. Zonder resultaat. Shootouts!

De eerste namens Heukelum…Lars van Honk…MIS! 0-0…
De eerste namens Arkel…Robert Scheurwater…MIS! 0-0…
De tweede namens Heukelum…Benjamin Meijdam…MIS! 0-0…
De tweede namens Arkel…Remie Schuurman…MIS! 0-0…
De derde namens Heukelum…Tim Schwebke…MIS! 0-0…
De derde namens Arkel… Corné van Horik…MIS! 0-0…
De vierde namens Heukelum…Adem Kahraman…MIS! 0-0…
De vierde namens Arkel…Jesse Hoogewoning…RAAK! 1-0!

Jesse Hoogewoning bezorgt met een knal in de kruising Arkel een finaleplek!

Doelpuntenmaker:
Heukelum: Benjamin Meijdam (2x), Adem Kahraman, Tim SchwebkeArkel: Remie Schuurman (3x), eigen doelpunt

JO17: Unitas – Altena 5-1

Met vijftien punten en een doelsaldo van 22-2 ging Unitas in groep A vrij eenvoudig door. In de halve finale stuitten de roodbroeken op Altena. De ploeg uit Nieuwendijk speelde twee keer gelijk in groep B, maar plaatste zich wel voor de halve eindstrijd van vrijdagavond.

De verhoudingen waren al vrij snel duidelijk. Unitas was een maatje te groot en dat kwam ook in de score tot uiting. Mark Alderlieste kroonde zichzelf met drie goals (voorlopig) tot topscorer van het Armaris JO17-toernooi. Hij bracht zijn totaal op tien goals. Omdat Daan Goes (tweemaal) en Thom Beek ook nog een duit in het zakje deden, scoorden Unitas uiteindelijk precies een handvol goals. Nick Vos redde namens Altena de eer: 5-1.

Doelpuntenmaker:
Unitas: Mark Alderlieste (3x), Daan Goes (2x) en Thom BeekAltena: Nick Vos

JO17: Arkel – Kozakken Boys 2-1

Tegen wie neemt Unitas het morgen op in de finale van het Armaris JO17-toernooi? Arkel of Kozakken Boys? Arkel werd eerste in groep C door alles te winnen, op één wedstrijd na. Die wedstrijd werd gelijkgespeeld. Kozakken Boys ging naar de halve finale door in groep D alles te winnen.

Dat antwoord kwam pas in de állerlaatste seconde. Jesse Hoogewoning dacht heel lang de winnende treffer gemaakt te hebben, maar in de laatste minuut was het een rommelgoal van Nuradin Nuur, die Kozakken Boys een verlenging leek te schenken.

Niets was minder waar. Hoogewoning, ook meespelend bij het eerste elftal van Arkel, bracht Arkel in extase met een schitterende poeier in hert dak van het doel. Geen verlenging dus, maar Arkel dat morgen in de finale staat tegen Unitas.

Doelpuntenmaker:
Arkel: Jesse Hoogewoning (2x)Kozakken Boys: Nuradin Nuur

Dames: Peursum – SteDoCo 1-6

Peursum trad met topscoorster Heleen van der Meijden (zij scoorde er maar liefst vijftien in de poulefase) in hun midden aan in de halve finale tegen SteDoCo. SteDoCo werd tweede in de poule achter GJS, Peursum won wel in hun poule. Toch aasde SteDoCo op de tweede finaleplaats achter elkaar, na de verloren finale van vorig jaar tegen GJS, de ploeg die zich gisteren al plaatste voor de eindstrijd van morgen.

Van der Meijden liet zich meteen weer gelden. De goaltjesdievegge van Peursum opende de score: 1-0. De Hoornaarse dames zetten vervolgens alle zeilen bij en niet bepaald zonder succes. Eigenlijk was de wedstrijd al bij de rust beslist. SteDoCo stond namelijk bij de thee al met 1-4 voor.

De tweede helft was om die reden spanningsloos. Gescoord werd er nog wel: twee keer. En dus stapten beide ploegen met 1-6 van het veld. Het damestoernooi kent daarmee dezelfde finale als vorig jaar: GJS – SteDoCo.

Doelpuntenmaker:
Peursum: Heleen van der MeijdenSteDoCo: Sophie Oude Ophuis (2x), Esther Lakerveld, Sanne Brand, Joy van der Elst, Djensy Voets

Meer berichten