'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging', zegt Anita Vergouwe. Eigen foto
'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging', zegt Anita Vergouwe. Eigen foto

Gemeentesecretaris Anita Vergouwe neemt afscheid

GORINCHEM - Gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Gorinchem Anita Vergouwe neemt na negen jaar afscheid. Ze is toe aan een nieuwe uitdaging en treedt per 16 januari uit dienst.

Het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem laat weten Anita dankbaar te zijn voor haar inzet en betrokkenheid, al die jaren. "Anita heeft zich in Gorinchem sterk gemaakt voor een goede verbinding in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden", aldus het college.

Anita Vergouwe was ook coördinerend secretaris voor de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Ze gaf leiding in de periode dat de ambtelijke organisatie flinke bezuinigingen moest doorvoeren. En onlangs gaf zij de eerste aanzet voor de organisatieontwikkeling bij de gemeente Gorinchem.

Oriënteren

Anita Vergouwe: "Na negen jaar met plezier voor en mét de stad Gorinchem te hebben gewerkt, neem ik afscheid. Als gevolg van gezamenlijke inspanningen van bestuur en ambtelijke organisatie hebben we het nodige voor elkaar weten te krijgen voor deze stad. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Welke dit wordt, daar ben ik me op aan het oriënteren."

Anita Vergouwe neemt tot haar afscheid verlofdagen op. Voor medewerkers en genodigden is er op maandag 15 januari een afscheidsreceptie op het stadhuis. Haar werkzaamheden worden voorlopig waargenomen door Simon de Leeuw, locosecretaris van de gemeente Gorinchem.

Meer berichten