De Biesboschzwemmers namen aan twee evenementen deel. Eigen foto
De Biesboschzwemmers namen aan twee evenementen deel. Eigen foto

Biesboschzwemmers zijn het nieuwe jaar begonnen

GORINCHEM/OOSTERHOUT - In het eerste weekend van nieuwe jaar hebben de Biesboschzwemmers aan twee evenementen deelgenomen. In Gorinchem werd deelgenomen aan de 200 minuten cup georganiseerd door PCG en in Oosterhout kwamen zes zwemmers aan de start van de clubkampioenschappen van de plaatselijke vereniging. Tijdens beide evenementen werd goed gezwommen.

De 200 minuten cup betekent in drie uur en 20 minuten zoveel mogelijk meters zwemmen. Dit gebeurt in estafette vorm met teams van acht zwemmers. De Biesboschzwemmers was met twee ploegen vertegenwoordigd, een jong team en een masters team. De masters wisten uiteindelijk ruim anderhalve kiliometer meer te zwemmen dan de jongere zwemmers. In de rangschikking eindigden de oudere zwemmers op een vierde plaats en werd de jongere zwemmers keurig zesde. Paul Wijnja, Harry Cornet, Annette Wijnja, Marjo Goelema, Sabrina Boekhout, Bastiaan Baggerman, Erik Huisman en Erik van Linstee hebben zestien kilometer en 985 meter bij elkaar gezwommen. De jongere zwemmers, De Druppies, hadden in 200 minuten vijftien kilometer en 470 bij elkaar gezwommen. Robin Iking, Nick Lisman, Sacha Maas, Femke Golverdingen, Julia Verhoeven, Redine van Breugel, Chimène Huisman en Laura Verhoeven wisten dit bij elkaar te zwemmen.

Elf nieuwe toptijden

Tijdens de clubkampioenschappen van De Warande wisten de zes zwemmers allen minimaal één persoonlijk record te zwemmen. Yara Besselink verbeterde zich op drie onderdelen, Chimène Huisman, Rens Lisman en Romée van Rossem wisten zich op twee onderdelen te verbeteren. Voor Celine Besselink en Anne Lisman was er op één afstand een verbetering te noteren. De grootste verbetering was voor Yara op de 25 meter rugslag, zij verbeterde zich met bijna zeven seconden.

Het komende weekend staat de tweede wedstrijd van de zwemcompetitie op het programma. In Papendrecht zullen de Biesboschzwemmers hun zesde plaats in regio Zuid gaan verdedigen. Een week later komen vijf masters aan de start van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 korte baan aan de start en daar zijn goede medaillekansen voor de Werkendamse deelnemers.

Meer berichten