Buurtbus gaat over op pinnen

REGIO - In de  buurtbussen van de Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard kan met ingang van 1  februari alleen nog met de pin of contactloos betaald worden. Afrekenen met contant geld is vanaf dat moment niet meer mogelijk. Hiermee zet ARRIVA een stap naar  een veiliger werkplek voor de buurtbuschauffeurs.

De openbaar vervoersonderneming heeft de laatste maanden de pinapparatuur ingebouwd en de chauffeurs geïnstrueerd hoe hier mee om te gaan. Ook heeft het bestuur van de Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard ervoor gekozen dat er vanaf deze datum een nieuwe tienrittenkaart wordt geïntroduceerd.

Voordelig reizen

Met deze kaart, waarvoor 13,30 euro moet worden betaald, is een zeer voordelige reismogelijkheid aan het assortiment van de buurtbusvereniging toegevoegd. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en ouderen boven de 65 jaar betalen het gereduceerde tarief van 7,80 euro voor deze tienrittenkaart. Houders van deze kaartjes hebben geen overstaprecht en de kaartjes zijn alleen geldig op de buurtbuslijnen 701 (Sliedrecht / Gorinchem V.V.) en 702 (Papendrecht / Groot-Ammers V.V.). Het verenigingsbestuur hoopt hiermee de buurtbus weer wat dichter bij de gebruikers te hebben gebracht.

Meer berichten