De leerlingen van groep 7 van Brede School Lingewaard tijdens de Veilig op Wegles. Eigen foto
De leerlingen van groep 7 van Brede School Lingewaard tijdens de Veilig op Wegles. Eigen foto

Leerlingen Lingewaard krijgen Veilig op Wegles

ARKEL - De leerlingen van groep 7 en groep 8 van Brede School Lingewaard kregen donderdag de Veilig op Wegles. De les werd uitgevoerd door een team van SUEZ Nederland. SUEZ Recycling and Recovery Netherlands is Specialist in afval- en grondstoffenmanagement.

Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto's.

Online film

Het dodehoekproject 'Veilig op Weg' bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles wordt gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtauto klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtauto besef je pas hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De twee vuistregels 'blijf rechts en ruim achter een vrachtauto en houd minstens drie meter afstand' zijn daarbij heel belangrijk.

Kwetsbare groep

Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer.

'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.

Meer weten? Kijk op: www.veilig-op-weg.nl

Meer berichten