Onder leiding van een gids van Expeditie Loevestein ontdekken de deelnemers de uiterwaarden rond het slot.
Onder leiding van een gids van Expeditie Loevestein ontdekken de deelnemers de uiterwaarden rond het slot.

Struintocht langs de Waal

POEDEROIJEN - Staatsbosbeheer organiseert op woensdag 14 februari een avontuurlijke struintocht voor de hele familie in de uiterwaarden rond Slot Loevestein. Onder leiding van een gids van Expeditie Loevestein ontdekken de deelnemers dit mooie en ruige gebied. Ze komen meer te weten over de planten en dieren die hier leven en staan wellicht oog-in-oog met een Rode geus of Konik paard.

De struintocht begint om 14.00 uur en duurt 2 uur. De kosten zijn 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Betalen kan aan de kassa van slot Loevestein. Beschermende kleding die vies mag worden is handig, evenals laarzen. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren.

Slot Loevestein

De struintochten van Staatsbosbeheer starten in de vesting van Slot Loevestein. Daar worden de deelnemers ontvangen door de natuurgids. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar deze startlocatie.

Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan worden gemaild naar Jeff Korsmit j.korsmit@staatsbosbeheer.nl of worden gekeken op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein

Meer berichten