Met zichtbaar enthousiasme werkten de kinderen aan de kunstwerken. Eigen foto
Met zichtbaar enthousiasme werkten de kinderen aan de kunstwerken. Eigen foto

Workshops Kunst voor Vlinderkind op Woudrichemse basisscholen

WOUDRICHEM - Olga Bos en Martin Copier van Pand24 uit Werkendam hebben donderdag, samen met een groot aantal vrijwilligers, schilderworkshops verzorgd op CBS Eben-Haëzer in Woudrichem. In het kader van het thema De Schilderijententoonstelling, maakten de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 grote schilderijen, waarin elementen verwerkt zaten van tekeningen die ze zelf gemaakt hadden. De leerlingen van groep 1 tot en met 4 maakten kleine schilderijen rond verschillende thema's uit het bekende muziekstuk van Modest Moessorgsky.

Met zichtbaar enthousiasme hebben de kinderen gedurende de hele dag in groepjes aan de kunstwerken gewerkt. Langzaam maar zeker werden de grove vormen en figuren, die vooraf uitgezet zijn door Martin en Olga, gevuld met gewaagde kleuren, vormen en patronen. De kinderen luisterden aandachtig naar de instructies van de begeleiders en kregen volop de gelegenheid om met verf en kleur te experimenteren. Op 22 februari zijn de leerlingen van basisschool 't Ravelijn aan de beurt om de hele dag, onder enthousiaste leiding van Olga en Martin aan hun kunstwerken te werken.

Belangrijk element

Deze workshops vormen een belangrijk element in het grote Kunst voor Vlinderkind project, dat opgezet is door Woudrichems eigen muziekvereniging Kunst Na Strijd. Met het project wil het orkest aandacht vragen voor Epidermolysis Bullosa oftewel Vlinderziekte. Tijdens een concert in 't Rondeel op 24 maart, zal een kunstveiling worden gehouden ten bate van Stichting Vlinderkind (www.vlinderkind.nl). Naast kunstwerken van bekende Woudrichemse kunstenaars, zullen ook schilderijen van de basisschoolkinderen van 't Ravelijn en de Eben-Haëzer worden geveild door veilingmeester Jaap Hartman.

Meer informatie: www.kunstnastrijd.nl

Meer berichten