Zowel het Tiener College (foto) als het Junior College houdt vandaag (donderdag) een open avond. Eigen foto
Zowel het Tiener College (foto) als het Junior College houdt vandaag (donderdag) een open avond. Eigen foto

Open avond Junior én Tiener College

GORINCHEM - Donderdag 8 februari organiseert Junior College een open avond. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn ouders en leerlingen van harte welkom in de school. Junior College biedt vernieuwend onderwijs aan leerlingen van groep 1 tot en met 6.

Zij leren alle vakgebieden zoals rekenen, taal, kunst & cultuur en natuur met sterke oefenprogramma´s en bijzondere projecten. Regelmatig gaan de leerlingen op excursie en leren ze een dag in een natuurgebied, een boerderij of een museum. Ook leveren gasten bijdragen aan het onderwijsprogramma. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Leerlingen hebben een eigen leerplan dat driemaal per schooljaar met ouders én leerlingen samen wordt besproken. Door de manier van onderwijs geven ontwikkelen kinderen sterk hun taal- en rekenvaardigheid, leren ze een brede basiskennis en vergroten ze vaardigheden als zelfstandig werken, samenwerken en reflecteren. Junior College is de voorloper van Tiener College, waar kinderen van groep 7-8 en klas 1-2 naar school gaan.

Op de website www.juniorcollege-gorinchem.nl zijn de nieuwe brochures van zowel Junior College als Tiener College te vinden.

De open avond vindt plaats in Top Naeffstraat 28 in Gorinchem. Gelijktijdig met Junior College organiseren deze avond ook Peuter College (2 tot 4 jaar) en Tiener College (10-14 jaar) een open avond in het gebouw. Voor meer informatie kunnen ouders altijd contact opnemen via info@tienercollege.nl.

Tiener College

Donderdag 8 februari organiseert Tiener College een open avond. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn leerlingen van groep 6, 7 en 8 en ouders van harte welkom. Tiener College is een unieke onderwijsomgeving in Gorinchem. Leerlingen van groep 7 en 8 en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs leren hier met gepersonaliseerde programma´s. Het onderwijs van Tiener College kenmerkt zich door veel uitdagende projecten, buitenschools leren, lessen door interessante sprekers en gastdocenten en veel mogelijkheden tot verdieping. Voor alle leerlingen is het mogelijk bijzondere extra vakken en activiteiten toe te voegen aan hun onderwijsprogramma. Zo is het voor leerlingen in groep 7 en 8 mogelijk om bijvoorbeeld al Frans of wiskunde te volgen. Leerlingen in het voortgezet onderwijs van Tiener College volgen alle vakken op hun eigen niveau. Pas op 14-jarige leeftijd volgt een definitief advies voortgezet onderwijs. Op deze manier krijgen leerlingen volop tijd en ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Op de open avond zijn alle docenten aanwezig om de leerlingen met korte workshops kennis te laten maken met hun vakgebied.

Het adres van Tiener College is Top Naeffstraat 28 in Gorinchem. Op de website www.tienercollege.nl is de nieuwe brochure en meer informatie te vinden. Voor een persoonlijke kennismaking kunnen ouders ook een afspraak maken via info@tienercollege.nl.

Meer berichten