Het werd nog een mooi feest, in de catacomben van de Driesprong…
Het werd nog een mooi feest, in de catacomben van de Driesprong…

Jongens D1 Rapid kampioen in de zaal

GORINCHEM - Zondag 11 februari werd jongens D1 van hockeyclub Rapid kampioen in de zaal. Het team, onder leiding van coach Hidde Sterkenburg, moest twee wedstrijden spelen en zou genoeg hebben aan gelijkspel of winst tegen Schiedam JD1.


Meteen de eerste wedstrijd vond Rapid in streepje - wit - streepje - groen - de jongens van Schiedam tegenover zich. Met een volle tribune in sporthal de Driesprong in Barendrecht werden het 35 zeer spannende minuten. Volledig aan elkaar gewaagd ging het gelijk. Het stond lange tijd 3-3 tot ongeveer 9 minuten voor het einde Schiedam doel trof. Op de reservebank waren de zenuwen zichtbaar, maar de coach bleef rustig en pepte zijn spelers op voor een laatste offensief. Het publiek moedigde luidkeels aan en na een mooi opgebouwde aanval scoorde Michael-Jan Mens de verlossende goal, 4-4. Het werd nog even spannend toen Schiedam een laatste strafcorner mocht nemen, maar de bal werd naast het doel van keeper Guus Slagboom gepusht en het luidkeels aftellen van de laatste seconden kon beginnen.

Mooi feest
Na het eindsignaal werd kort gejuicht en met een kampioensnonchalance werd de tweede pot van de dag tegen Barendrecht uitgespeeld. Het werd nog een mooi feest, daar in de catacomben van de Driesprong…

Meer berichten
Shopbox