De scholen die meededen kwamen uit Gorinchem, Leerdam en Giessenlanden. Eigen foto
De scholen die meededen kwamen uit Gorinchem, Leerdam en Giessenlanden. Eigen foto

Lenna van Honk naar kwartfinale voorlezen

GORINCHEM - In Bibliotheek Gorinchem werd dinsdag een regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van elf verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die mee deden kwamen uit Gorinchem, Leerdam en Giessenlanden. Lenna van Honk van CBS de Tamboerijn uit Gorcum kwam als beste uit de bus.

Lenna  gaat door naar de kwartfinale, die op woensdag 21 maart in Ridderkerk wordt gehouden. Op 13 april is de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 23 mei de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen.

Hoog niveau

De jury bestond uit Raija de Hoog (Cultuurcoach bij Gorinchem Beweegt), Emmy van Ingen (Boekhandel De Mandarijn) en Nicky de Vries (VoorleesExpress Leerdam). Het niveau van de elf voorleeskampioenen lag hoog, maar zij kozen Lenna als winnares. De jury vond dat Lenna helemaal in het verhaal opging, met mooie gebaren en een goede weergave van gesprekken in het verhaal waardoor iedereen boeiend bleef luisteren. De verschillende toonhoogtes wist zij op het juiste moment toe te passen.

Goede keuze

Lenna las voor uit het boek 'Alleen op de wereld', geschreven door Hector Malot. Een goede keuze, volgens de jury.


Meer berichten
Shopbox