Marieke Lucas Rijneveld geldt als één van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren.
Marieke Lucas Rijneveld geldt als één van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren.

Veelgeprezen Marieke Lucas Rijneveld naar De Mandarijn

GORINCHEM - Marieke Lucas Rijneveld komt op zaterdag 24 februari tussen 16.00 en 17.30 uur naar De Mandarijn in Gorinchem. Aansluitend is ruimte voor een borrel en signeren.

De schrijver/dichter brak in 2015 door met haar bijzonder dichtbundel Kalfsvlies. Dat inmiddels na druk 7 alweer in herdruk is. Dat is een bijzondere prestatie. Klaas Rienks, poëziekenner en kennis van de auteur zal haar interviewen. Recent verscheen haar debuutroman 'De avond is ongemak'. Dat net als haar dichtbundel zeer goed werd ontvangen door recensenten en media.

Schrijnend verhaal

'De avond is ongemak' van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan.

Nieuw talent

Marieke Lucas Rijneveld geldt als één van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel 'Kalfsvlies', die werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut.

Entree 7,50 euro, inclusief drankje.

Meer berichten
Shopbox