Topchef Maurits van der Vooren. Eigen foto
Topchef Maurits van der Vooren. Eigen foto

Laatste programmaonderdelen Bakkersvak 2018 bekend

GORINCHEM – Het complete programma voor Bakkersvak, op 4 en 5 maart in de Evenementenhal, is bekend. Topchef Maurits van der Vooren geeft op de zondag een unieke demonstratie 'dessert op bord' waar hij zijn kennis en passie als patissier deelt. Andere onderdelen uit het programma zijn onder meer de Dutch Pastry Award, voorrondes van de Gelato Festival Challenge en diverse demonstraties van het Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam.

In aanloop naar Bakkersvak maakte de organisatie al bekend het programma naar een hoger niveau te tillen. Dit jaar zijn alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht: het belevenisplein. Het thema 'klassiekers in een nieuw jasje' staat dit jaar centraal. Op het aparte ijsplein vinden de voorrondes van de Gelato Festival Challenge plaats en worden de ijsdemonstraties gehouden.

Topchef Maurits van der Vooren

De demonstratie van topchef Maurits van der Vooren (uitgenodigd door het Nederlands Patisserie Team) op zondag 4 maart zal naar verwachting één van de publiekstrekkers zijn. Net als de andere onderdelen, is ook zijn demonstratie 'dessert op bord' bij te wonen op het belevenisplein. Van der Vooren toont hoe je mooie smaken combineert, bijzondere vormen gebruikt, ijscrumble toevoegt en welke gelletjes essentieel zijn voor een perfecte dessert.

Demonstraties en wedstrijden

Het omvangrijke programma van Bakkersvak bestaat verder uit de Dutch Pastry Award (vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau), voorrondes van de Gelato Festival Challenge, masterclasses van het Nederlands Patisserie Team, live productbeoordelingen door het Nederlands Bakkerij Centrum, tips & tricks van Bakery Institute, verschillende ijsdemonstraties en productdemonstraties van Het BoulangerieTeam.

Virtual Reality

Een ander opvallend onderdeel op Bakkersvak is een Virtual Reality beleving op de stand van Cacao Barry, het premium chocolademerk van de Barry Callebaut Groep. De Cacao Barry Virtual Reality box biedt bezoekers de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een cacaoplantage. Ook kunnen bezoekers op de stand van Cacao Barry demonstraties van de aanwezige chefs volgen.

IJstour

Door de toevoeging van het segment IJS wordt het aanbod van de vakbeurs met 20 procent vergroot. Er is ook een ijstour op de beurs. Elke exposant die iets voor de ambachtelijke ijsbereider kan beteken, wordt specifiek aangegeven op de plattegrond. Het ijsplein vormt het centrale onderdeel van de tour.

Openingstijden Bakkersvak

Bakkersvak staat voor de nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak. Het tweedaagse evenement op zondag 4 en maandag 5 maart is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Op Bakkersvak laten ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ijsbereiders zich inspireren door het ambacht.

Meer berichten
Shopbox