De drie VWO-leerlingen, Lynn, Judith en Manon en Attie en Niels van de VVD Gorinchem. Eigen foto
De drie VWO-leerlingen, Lynn, Judith en Manon en Attie en Niels van de VVD Gorinchem. Eigen foto (Foto: eigen foto)

VVD en VWO'ers wisselen werkstuk en verkiezingsprogramma uit

GORINCHEM - Drie VWO-leerlingen van het Lyceum Oude Hoven, Judith, Lynn en Manon, van Attie Mager (lijsttrekker VVD Gorinchem) en Niels van Santen (kandidaat VVD Gorinchem), hebben vrijdag het verkiezingsprogramma van de VVD in ontvangst genomen.

Dit was een symbolische overdracht, want eerder hadden de leerlingen al uitgebreid met Attie gesproken in voorbereiding op hun eigen werkstuk voor maatschappijleer. Deze praktijkopdracht heeft als titel 'De VVD in de gemeente Gorinchem' gekregen. Hierin geven de leerlingen een duidelijke beschrijving van de verschillen en overeenkomsten van de VVD in de landelijke politiek en de lokale VVD.

Goed gesprek

De dames hebben met Attie uitgebreid gesproken over punten die de scholieren zelf belangrijk vinden en die volgens hen door de politiek zouden moeten worden opgepakt: veiligheid voor fietsers, openingstijden van winkels en overlast van afval op straat. De uitkomst was dat op sommige punten de VVD direct een oplossing kon aandragen en op de andere heeft aangegeven dat het in het verkiezingsprogramma zal worden meegenomen.

Lokaal liberaal

Belangrijkste uitkomst/bevinding volgens de leerlingen was dat zowel landelijk als lokaal de liberale uitgangspunten de stabiele basis vormen (vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, gelijkwaardigheid en sociale rechtvaardigheid). Wel legt VVD Gorinchem meer de nadruk op het aantrekkelijk maken van de stad en zijn de onderwerpen duurzaamheid, wonen, cultuur, bereikbaarheid en financiën gefocust op Gorinchem.

Gemeenteraadsverkiezing

De afgelopen jaren heeft de VVD zich ingezet om de stad financieel gezond te krijgen, met een open en transparante instelling. Daar hoort een goed vervolg bij. Dus gaat de partij graag het gesprek aan over de speerpunten van de VVD: bereikbaarheid van de stad, veiligheid van Gorinchem en 'minder overheid'. De VVD wil actief inzetten op parkeren in de stad, terugdringen van regelgeving, het behoud van sportvoorzieningen en een transparant bestuur van de vestingstad.

Meer weten? Kijk op www.gorinchem.vvd.nl voor het verkiezingsprogramma en de motivatie van de kandidaten of volg de VVD op facebook of twitter voor actueel nieuws.

Meer berichten
Shopbox