Van iedere bos tulpen die verkocht wordt gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland.
Van iedere bos tulpen die verkocht wordt gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland.

'Tulp voor Hulp' bij AH-winkels

GORINCHEM - De 'Tulp voor Hulp' is sinds maandag te koop bij alle Albert Heijn winkels die bloemen en planten verkopen. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes), gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit.  

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. In februari bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het Rode Kruis mee in een ziekenhuis in Goes, dat het heel druk had door de griepepidemie. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Ook in Nederland 

"Iedereen denkt bij noodhulp van het Rode Kruis aan hulp in het buitenland, zoals bijvoorbeeld in Japan bij de aardbeving of na de orkanen in de Cariben. Ook in Nederland is soms noodhulp nodig, zoals laatst bij de opvang van bewoners na een brand in een sociaal pension in Leiden," aldus directeur Gijs de Vries. "Om de hulpverleners goed voorbereid te laten zijn, zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land."

Ruim 800 Rode Kruisvrijwilligers zijn op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart aanwezig bij verschillende Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten.

Rode Kruis afdeling Alblasserwaard is aanwezig bij de volgende filialen van Albert Heijn: Piazza Center 74, Gorinchem; Vlietskant, Leerdam; MAKADO-Center 41, Alblasserdam; Burgemeester Winklerplein 24, Sliedrecht.

Meer berichten
Shopbox