De nieuwe tunnel krijgt bijvoorbeeld herkenbare ingangen en moet eraan bijdragen dat de sociale veiligheid sterk verbetert.
De nieuwe tunnel krijgt bijvoorbeeld herkenbare ingangen en moet eraan bijdragen dat de sociale veiligheid sterk verbetert. (Foto: eigen foto)

Station toegankelijker door nieuwe reizigerstunnel

GORINCHEM - ProRail bouwt, in samenwerking met de gemeente Gorinchem en de Provincie Zuid-Holland, een nieuwe reizigerstunnel onder het station Gorinchem, inclusief een nieuw zij-perron. Het project is maandag gegund aan aannemer Ballast Nedam. 
 
Door de nieuw te bouwen tunnel wordt het station voor iedereen toegankelijk, onder meer doordat er in de nieuwe tunnel ook een lift komt. Het nieuwe zijperron is straks bereikbaar via een hellingbaan en een trap. Ook vormt de nieuwe reizigerstunnel straks een prettige verbinding tussen de Haarwijk en de historische Gorcumse binnenstad.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van omwonenden, reizigers en de gemeente. De nieuwe tunnel krijgt bijvoorbeeld herkenbare ingangen en moet eraan bijdragen dat de sociale veiligheid sterk verbetert.
 
Onder begeleiding

Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen tot nu toe alleen het middenperron bereiken door, onder begeleiding van treinpersoneel, via een overpad over de sporen te gaan. Deze situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is. De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik. De bouw van de nieuwe begint nog dit jaar en duurt ruim een jaar.
 
ProRail voert het project uit in samenwerking met de Gemeente Gorinchem en met financiële steun van de Provincie Zuid-Holland. Er wordt in dit project nauwgezet afgestemd met het Gehandicaptenplatform. Opdrachtgever is het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
 
Het station Gorinchem ligt aan de succesvolle MerwedeLingelijn, met treinen richting Dordrecht en Geldermalsen. 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.merwedelingelijn.nl en www.prorail.nl/gorinchem.

Meer berichten
Shopbox