De voorstelling heet 'Eva Braun', naar de minnares van Adolf Hitler. Foto: Dina Dressen
De voorstelling heet 'Eva Braun', naar de minnares van Adolf Hitler. Foto: Dina Dressen

Kikki Vanhautem speelt 'Eva Braun'

GORINCHEM - Muziektheater van Kikki Vanhautem is op zondag 11 maart om 16.00 uur te ondergaan in Theater Peeriscoop. De voorstelling heet 'Eva Braun', naar de minnares van Adolf Hitler.

De minnares van Adolf Hitler en de protestzanger Bertolt Brecht komen samen in een nieuwe, theatrale werkelijkheid. Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar. De voorstelling is een interessante combinatie. Zangeres en actrice Kikki Vanhautem citeert uit de dagboeken van Eva Braun en wisselt dat af met liederen van Bertolt Brecht, op muziek van Weill en Eisler. Brecht, de man die de oorlog haatte en wiens teksten door het naziregime waren verboden tegenover de domheid en desinteresse voor het wereldgebeuren van Eva.

Bijzonder spanningsveld

Theatraal gezien levert dat een bijzonder spanningsveld op. Terwijl de wereld ver van haar veilige adelaarsnest in brand staat is Eva bezorgd om futiliteiten van het dagelijkse leven. Ze klaagt dat ze te weinig aandacht krijgt. En o ja, wat is dat toch voor gedoe met die Joden?

Deze voorstelling is ook vandaag actueel. Het gaat over onwetende, apolitieke mensen, die het liefst niet willen nadenken over vluchtelingen, oorlogen en martelingen tegenover een paar roependen in de woestijn die zich er wél bewust van zijn wat ons lot zal zijn, als we niet opletten.

Juweel

Kikki Vanhautem is een getalenteerde, klassiek geschoolde zangeres èn actrice. Op het laatste festival Boulevard viel zij op met deze eigenzinnige theaterproductie, die gerust bestempeld kan worden als een juweel van een voorstelling. In december 2016 trad Kikki zeer succesvol op tijdens het OPEnRAam concert in Gorinchem. Zij is de nieuwste aanwinst van de Gorinchemse Stichting Studio Peer, die nieuwe talenten begeleidt. Voor Kikki is dit dus een soort thuisconcert.

Napraten over deze bijzondere voorstelling kan in de foyer. Op deze zondagmiddag staat, zoals gewoonlijk, voor de bezoekers een hapjestafel klaar.

De foyer is een uur voor aanvang van de voorstelling geopend. De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt 12,50 euro, inclusief een consumptie. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183 690022.

Meer berichten
Shopbox