Wethouder Eva Dansen kijkt toe hoe een boompje wordt geplant. Eigen foto
Wethouder Eva Dansen kijkt toe hoe een boompje wordt geplant. Eigen foto

Metamorfose Wilhelminaplein

GORINCHEM - Het Wilhelminaplein onderging vandaag (vrijdag) een kleine metamorfose. In samenspraak met de vereniging van eigenaren en Poort6 maakte de gemeente een nieuw ontwerp voor het plein. Het resultaat is een fris, groen plein. Wethouder Eva Dansen nam een kijkje bij de werkzaamheden.

In 2016 ontstonden niet te repareren scheuren in de gemetselde boombakken, onder andere door groei van de bomen en temperatuurwisselingen. In 2017 werd daarom, in overleg met de vereniging van eigenaren van het Wilhelminaplein en Poort6, een nieuw ontwerp gemaakt voor het plein. Daarin verdwenen de boombakken en meerdere muurtjes, om plaats te maken voor nieuwe bomen met daartussen beukenhaagjes.

Vorst en sneeuw

Eind december 2017 startten de werkzaamheden. Door vorst en sneeuw duurde het langer dan gepland, maar vrijdag werden de bomen en haagjes in ruime plantgaten geplaatst. De komende weken worden de muurtjes gerestaureerd die niet verwijderd kunnen worden in verband met het hoogteverschil richting de wal. Ook komen er fietsbeugels en een nieuw bankje.

Meer berichten