Stadsomroeper Roy Grunewald zal de lente inluiden.
Stadsomroeper Roy Grunewald zal de lente inluiden.

'Lente in Hartje Gorcum' op zaterdag 24 en zondag 25 maart

GORINCHEM - Op zaterdag 24 en (koop)zondag 25 maart zal de lente worden ingeluid in de binnenstad van Gorcum met het evenement: Lente in Hartje Gorcum. Tijdens het weekend vinden verschillende activiteiten plaats in het thema lente voor bezoekers van het winkelgebied.

De winkels, straten en pleinen vormen komend weekend het podium. Op zaterdag is er een bloemenmarkt op het Melkpad en is er 'lenteshopping' waarbij winkeliers een kraam voor de winkel hebben ingericht. Stadsomroeper Roy Grunewald zal de lente inluiden. Om 14.00 uur zal een lenteparade starten vanaf de Grote Markt door balletschool Pappilon. Op zondag wordt aangehaakt op het evenement 'Cash in our Closset' een tweedehands kledingmarkt dat plaatsvindt op de Langendijk, georganiseerd door de ondernemers van Sweet Ima & De Buurvrouw. De meisjes van het compliment en YrroS straattheater zorgen het weekend voor een extra glimlach met het geven van een compliment.

'Lente in Hartje Gorcum' is een van de drie evenementen die komend jaar worden georganiseerd vanuit BIZ-Hartje Gorkum in samenwerking met BSM en Citymarketing.

Het organiseren van drie evenementen is een van de activiteiten om de binnenstad van Gorcum aantrekkelijker te maken en dat het centrum ook voor de regio een interessante bestemming wordt. De volgende evenementen vinden plaats eind oktober en de laatste twee weken van december waarbij de winkels, straten en pleinen ook het podium zullen vormen.

De evenementen worden georganiseerd door Novel Monday in samenwerking met Panther Events. Op 16 februari 2018 hebben zij de pitch gewonnen en zijn vervolgens de uitdaging aangegaan om op 24 en 25 maart het eerste evenement 'Lente in Hartje Gorcum' als teaser te laten plaatsvinden.

Merel Valkenburg (Novel Monday): "Door krachten te bundelen en draagvlak te creëren willen we ervoor zorgen dat deze evenementen in 5 jaar zijn uitgegroeid tot evenementen met regionale bekendheid. Kortom, door samen te werken willen we ervoor zorgen dat de binnenstad bruist."

Programma Lente in Hartje Gorcum:

Zaterdag 24 maart

10.00 - 17.00 uur - Lenteshopping door ondernemers

10.00 - 17.00 uur - Bloemenmarkt (melkpad)

11.30 uur - Stadsomroeper Roy Grunewald luidt de lente in vanaf de Grote markt

14.00 uur - Loop mee met de lenteparade vanaf de Grote Markt door balletschool Papillon.

12.00 – 15.00 uur - De meisjes van het compliment delen complimentjes uit

12.00 – 16.00 uur - Straattheater

Zondag 25 maart

12.00 – 17.00 uur - Cash in your Closet (tweedehands kledingmarkt Langendijk)

12.00 – 16.00 uur - Straattheater

12.00 – 15.00 uur - Muziekale act door de straten van de binnenstad

Over Novel Monday

Novel Monday is een ontwerpbureau in creatieve communicatie. Milou Valkenburg en Merel Valkenburg vormen samen Novel Monday met een kantoor aan de Knipsteeg in het centrum van Gorcum. Met een groot netwerk van specialisten realiseren ze uiteenlopende projecten op gebied van online & offline communicatie.

Over Panther events

Als freelance eventmanager organiseert Astrid van der Post onder andere zakelijke evenementen, publieksevenementen, studiereizen, beurzen en congressen.

Waarin het zoeken naar nieuwe creatieve samenwerkingen centraal staat.

Meer berichten