Het oudste nog praktiserende (ere)lid Alie Bronkhorst musiceert al vanaf de oprichting in 1948. Eigen foto
Het oudste nog praktiserende (ere)lid Alie Bronkhorst musiceert al vanaf de oprichting in 1948. Eigen foto

Alie Bronkhorst musiceert al sinds 1948

SPIJK - De 70-jarige Spijkse mondaccordeonvereniging The Hohner Boys gaf zaterdagavond, in een bomvolle zaal van  dorpshuis De Lindehof,haar jaarlijkse uitvoering. Bijzondere aandacht ging, voorafgaand aan het muzikale gedeelte, uit naar de jubilarissen en 'lustrummers'. Het oudste nog praktiserende (ere)lid Alie Bronkhorst musiceert al vanaf de oprichting in 1948. Zij is nu 86  jaar, al 70 jaar lid en ze komt nog elke week repeteren. Hulde en bloemen voor haar én de acht andere jubilarissen, die variërend van 20 tot en met 60 jaar lid zijn.

Het programma dat The Hohner Boys brengt omvat altijd een klassiek muziekgedeelte, zoals het voor mondaccordeon-spelers moeilijke stuk "Da 'Le Nozze di Figaro" van Mozart en een gedeelte uit "Mozart Klarinet Concert", eveneens van Mozart.
Dat het steeds weer lukt om dergelijke moeilijke muziek ten gehore te brengen, waarover het publiek zich telkens verbaast  over de muzikale kwaliteit ervan, is zeker te danken aan dirigent Wim de Joode. Hij maakt alle muziek geschikt voor het basisinstrument 'de mondharmonica' en met veel geduld en toewijding leidht hij de repetities al meer dan 25 jaar. Daarnaast werden populaire nummers van onder meer Corry Konings en George Baker gespeeld,die door de zaal uit volle borst werden meegezongen.

Anekdotes en wetenswaardigheden

Speciale aandacht kwam er ook voor de in de loop van de afgelopen 70 jaren voorgekomen anekdotes en wetenswaardigheden, die door Peter Tromp (ook al 62 jaar lid van de vereniging!), op humoristische wijze werden verteld. Dat gebeurde tussen de muzieknummers door, waarvan sommige nummers zoals "Alpenklanken" uit de begintijd van de vereniging.

Daarna werd met eigen leden en een gastspeler het blijspel "Dat had je gedacht" opgevoerd. Het van humor doorspekte toneelspel werd zéér gewaardeerd door het publiek, getuige de "vele lachsalvo's".

Het programma werd afgesloten met een verloting met vele mooie prijzen. Het was zeker weer een geslaagde avond, mede dankzij het immer enthousiaste publiek!

Meer berichten