Prof. dr. H. Bekkering geeft helder inzicht in de werking van het menselijk brein, met name het puberbrein. Eigen foto
Prof. dr. H. Bekkering geeft helder inzicht in de werking van het menselijk brein, met name het puberbrein. Eigen foto

Professor legt werking puberbrein uit

GORINCHEM - Het gedrag van ouders heeft onmiddellijk invloed op het gedrag van de ander, de puber. Een puber opvoeden kan voor veel en grote uitdagingen zorgen. Wat gebeurt en nu in dat 'koppie' en hoe kunnen wij onze puber goed begeleiden? Prof. Dr. H. Bekkering geeft helder inzicht in de werking van het menselijk brein en met name het puberbrein.

Speciaal voor BewustGezin.Nu worden de volgende vragen besproken. Welke mechanismen bepalen de interactie tussen u en uw puber? Welk nut heeft u als ouder bij de vorming en opvoeding van uw kind? Welke invloed heeft die smartphone en sociale media op het puberbrein? Wat is het effect van woord en beeld op het verstand, gevoel en reflecties van het brein? Wat gebeurt er in je hersenen bij een verandering van focus? Hoe vindt spoorvorming plaats? Kan iets letterlijk afsterven? Hoe werkt dat bij verslaving?

Welkom op dinsdag 3 april in de Gomarus Scholengemeenschap, Hoefslag 11, Gorinchem. Aanvang: 19.30 uur. Gratis, collecte. Inschrijven via  www.bewustgezin.nu of bel 0345-617990

Meer berichten