Kjell Roerbag met zijn medestrijders én een kistje groenten op het erepodium. Eigen foto
Kjell Roerbag met zijn medestrijders én een kistje groenten op het erepodium. Eigen foto

Tweede plaats voor Kjell Roerbag

HONSELERDIJK/VUREN - Tijdens de tweede wedstrijd van de Nationale MTB Cup in Honselersdijk behaalde Kjell Roerbag uit Vuren een knappe
tweede plaats, Na een goede start reed Kjell als tweede achter de uiteindelijke winnaar het parcours op. Door de regen, in de nacht van zaterdag op zondag, was het parcours erg nat geworden en in een modderpoel veranderd. Dit maakte het een loodzware wedstrijd, omdat de modder aan de fiets bleef plakken en de draaiende onderdelen zwaar liet ronddraaien.

In de laatste ronde moest Kjell een gaatje prijsgeven op de nummer één en finishte hij op 15 seconden van de winnaar op de tweede plek. Naast een kleine geldprijs kregen de drie renners op het podium nog een kistje met verse groenten. Tsja, de wedstrijd werd tenslotte het Westland gehouden...

Zes podiumplaatsen

Kjell rijdt voor het Merida Bassa mtb team en er waren zes podiumplaatsen voor het team; Larissa Hartog werd eerste, Dieke van Willigen derde, Noa Stolk derde, Frits Biesterbos ellfde, Mika Bouman vijfde, Kyro Geurts vijfde, Jesse Bikker zesde, Max van Hoorne tweede, Sam Stolk zesde en Ruben van der Stelt behaalde een tweede plaats.

Beringen

De volgende wedstrijd wordt op 8 april gereden in Beringen (België). Dit is de eerste wedstrijd van de internationale cyclus 3 Nations Cup met wedstrijden in Duitsland, België en Nederland.

Meer berichten