De eerste prijs! Eigen foto
De eerste prijs! Eigen foto

ECHO wint eerste prijs landelijke danswedstrijd

GORINCHEM - De dansgroep ECHO van ROOTS Dance Studio uit Gorinchem danste zondag mee in één van de grootste danswedstrijden van Nederland. Van de ruim 35 dansgroepen van verschillende dansscholen uit het hele land behaalde ECHO de eerste plaats in hun leeftijdscategorie.

"Ze trainen nog geen jaar samen en voor een aantal was het de allereerste wedstrijd. Wat ze afgelopen zondag bij Shell We Dance in Vught hebben laten zien is een enorme prestatie! Naast dat ze hier hard voor gewerkt hebben, hebben ze ook nog eens hun hele show zelf gemaakt. Van de muziek tot de dansbewegingen. Geloof mij maar; dit is pas het begin!'' vertelt Redouan Ait Chitt van ROOTS Dance Studio.

Naast ECHO deden de dansgroepen BASE en FLOW mee van de Gorcumse dansschool. BASE behaalde een hele mooie derde plek van 25 dansgroepen. Helaas zat er voor FLOW, de jongste dansgroep, dit keer geen prijs in, maar dat mocht de pret voor de meiden niet drukken. ,,Ze hebben het ontzettend goed gedaan en bovenal heel veel plezier gehad. Dát is waar je voor gaat, niet voor die beker. Je kunt niet altijd de beste zijn en het is een goede motivatie voor de volgende keer.'' vertelt trotse coach Karen Papo. Vorige maand danste BASE en FLOW mee in een danswedstrijd in Veenendaal, waarbij ze allebei de derde plaats behaalde.

Op de danskaart

"Vanuit ROOTS Dance Studio streven we er naar om Gorinchem op de danskaart te zetten. Er is zoveel talent en we zijn blij dat we dit met onze dansschool een platform kunnen bieden. Van leerlingen die doorstromen naar de dansacademie, naar dansgroepen die waanzinnige prestaties behalen bij (inter)nationale danswedstrijden. Daarnaast is de Breakdance-groep Break Squad onder leiding van Jeroen van der Linden hard aan de internationale weg aan het timmeren. Zij komen net terug van een battle in Portugal, waar ze waanzinnige prestaties hebben neergezet. Dit is wat we willen: het Gorcumse danstalent moet gezien worden!'' vertelt het dansduo.

Koningsdag

Nieuwsgierig geworden naar de dansgroepen van ROOTS Dance Studio? Op Koningsdag op vrijdag 27 april zullen ze op het podium op de Groenmarkt hun danstalent laten zien tussen 11:00 en 14:00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken.

Meer informatie over ROOTS Dance Studio is te vinden op www.rootsdancestudio.nl

Meer berichten