"Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de veiligheid in de buurt door het risico op brand door kortsluiting en lekkage", aldus burgemeester Werner ten Kate.
"Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de veiligheid in de buurt door het risico op brand door kortsluiting en lekkage", aldus burgemeester Werner ten Kate.

Burgemeester sluit Arkels henneppand

ARKEL - Burgemeester Werner ten Kate heeft besloten een pand aan de Kolk in Arkel een half jaar te sluiten. In dit bedrijfspand werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Met de tijdelijke sluiting wil de gemeente herhaling van drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie voorkomen.

De professionele hennepkwekerij werd al op 17 maart door de politie aangetroffen en ontmanteld. In het bedrijfspand stonden twee vrachtwagens met zo'n 420 hennepplanten in de laadbakken. De elektriciteit werd illegaal afgenomen, waardoor er sprake was van een gevaarlijke situatie voor de omgeving én het elektriciteitsnet.

De eigenaar van het verhuurde bedrijfspand is over het besluit van de burgemeester hierover geïnformeerd. De maatregel is in lijn met het beleid dat de gemeente vorig jaar conform de Opiumwet vaststelde.

Eigenaar is medeverantwoordelijk

"Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de veiligheid in de buurt door het risico op brand door kortsluiting en lekkage", legt burgemeester Werner ten Kate uit. "Ik adviseer inwoners die een woning of bedrijfspand verhuren dan ook met klem goed na te gaan of de huurder betrouwbaar is. De eigenaar van de woning of het pand is medeverantwoordelijk voor goed gebruik. Dus ga regelmatig poolshoogte nemen. Zo kan worden voorkomen dat een pand maanden lang wordt gesloten."

Meer berichten