Na kale berm komt bloemenzee

ARKEL - Glasvezelwerkzaamheden langs de weg tegenover Kringloop Giessenlanden lieten een braakliggende berm achter. Een mooie kans om de een stuk bonte berm te creëren. Op initiatief van de Punt Arkel en het Prachtlint stak men de koppen bij elkaar met als doel: een duurzaam bloemrijke berm. De gemeente Giessenlanden gaat daar ecologisch beheren
en verricht van tevoren de freeswerkzaamheden. De vrijwilligers van de Kringloop, De Punt Arkel, het Prachtlint en belangstellenden uit het dorp zaaien op zaterdag 21 april in. Inloop vanaf 10.00 uur bij de Koffiehoek van Kringloop Giessenlanden aan de Vlietskade in Arkel. Aanvang 10.30 uur.

Helpende handen zijn welkom (aanmelden 06 23636163)
Hans van der Meij (Kringloop Giessenlanden):  "Het is een klein stukje, maar de locatie is perfect. Wij openen onze koffiehoek en kijken binnenkort op een  groeizame fleurige berm! Mij spreekt de symboliek met onze bloeiende groep vrijwilligers erg aan!"

Nationale Zaaidag voor bijen en vlinders op 22 april
Vrolijke bermen met wilde bloemen voor bijen en vlinders is meer dan alleen een plaatselijk item. Het is gemeentegrens overschrijdend. Bij de Sluisweg beheert de provincie.  Nu ontstaat er aan de Vlietskade in Arkel een nieuw stukje, waarbij de gemeente haar maaibeheer aanpast. In het belang van de noodzakelijke biodiversiteit.
Gemeenten Leerdam (Zederik) neemt bewust het voortouw. En dat laat zich zien in bijna jaarrond aantrekkelijk bloeiende bermen.
De Nationale Zaaidag voor vlinders en bijen die zondag 22 april plaatsvindt wil voor zowel bewoners, bedrijven als beheerders van bermen een stimulans zijn om initiatieven te ontwikkelen, zoals in Arkel.
 

Wie mee wil doen is van harte welkom.
Meer informatie: www.prachtlint.nl , info@depuntarkel.nl

Meer berichten