Brand Syndion: 'We leven mee met de nabestaanden'

GORINCHEM - De woonlocatie van Syndion op de Vismarkt werd op dinsdag 24 april 's ochtends getroffen door een brand in één van de appartementen. Op deze locatie van Syndion wonen dertien cliënten met een lichamelijke beperking. Zij zijn tijdens de brand geëvacueerd en ondergebracht in een zorglocatie van Rivas. Syndion onderzoekt op dit moment wanneer de cliënten weer terug kunnen naar een zorglocatie van henzelf.

Vorige week  dinsdagochtend ontstond een korte felle brand in één van de appartementen. Bestuurder Harry Vogelaar van Syndion: "Tot ons grote verdriet is hierbij een van onze cliënten om het leven gekomen. We leven mee met de nabestaanden. Voor cliënten en medewerkers van de Vismarkt is speciale aandacht om deze verdrietige gebeurtenis op een goede manier te kunnen verwerken."

De bewoners bevinden zich op dit moment in een woonlocatie van Rivas met hun vertrouwde begeleiders. Syndion zet zich ervoor in om de bewoners en medewerkers van de Vismarkt op korte termijn weer in een zorglocatie van Syndion te huisvesten.

Geen uitspraken over oorzaak

Uit respect voor de nabestaanden doet Syndion geen nadere uitspraken over de oorzaak van de brand.

Ten slotte: "De organisatie voelt zich gesterkt met alle hulp en is geroerd door alle hartverwarmende reacties tijdens de afgelopen dagen", aldus Harry Vogelaar.

Meer berichten