Vier gezonde bonte melkgeitjes geboren!

GORINCHEM - Zeg maar nee, dan krijg je er…. VIER? Ja echt, vier schitterende gezonde bonte melkgeitjes zijn woensdagmiddag 25 april geboren bij Natuurcentrum Gorinchem. "Vorig jaar liep bonte melkgeit Kim wekenlang met een dikke buik. De teleurstelling was groot toen de dierenarts vertelde dat ze niet zwanger was. Schijnzwanger noemen ze dat. Dit jaar zagen we haar buik steeds dikker worden. Eerst dachten we dat ze weer schijnzwanger was, maar de laatste weken voelden we toch echt iets bewegen. We probeerden allemaal te raden hoeveel geitjes ze zou krijgen. De dagen voor de bevalling kreeg Kim het erg zwaar, ze legde zelfs af en toe haar dikke buik op een boomstronk om even uit te kunnen rusten. Het zou toch geen drieling worden?"

Boerderij coördinator Wilma van Leusden en Stagiair Fiona Witzier waren aanwezig toen de bevalling begon. Het eerste geitje lagen niet helemaal in de juiste positie en moesten geholpen worden. In een wirwar van pootjes lukte het Fiona om de geitjes goed te leggen. De eerste drie geitjes waren binnen een uurtje geboren, maar Kim leek er nog niet gerust op. En ja hoor enige tijd later kwam ook het vierde geitje! Alle geitjes en mama Kim maken het goed en zijn tijdens openingstijden te bewonderen op de boerderij van Natuurcentrum Gorinchem.

Familie Luttmer zijn de adoptieouders van Kim. Natuurlijk kwamen ze snel kijken bij de vierling en mochten de kinderen de fles aan het jongste geitje geven. De namen van de geitjes zijn Loes, Boris, Joos en Tjitske, vernoemd naar de kinderen en de moeder van het adoptiegezin.

Twee dagen voor de geboorte van de vierling was dwerggeit Madelief bevallen van twee schitterende geitjes. Brownie en Einstein zijn ze gedoopt. De vader van deze geitjes was ook een dwerggeit en dat maakt de kleine jonge geitje superschattig om te zien.

De dwerggeit Reintje en de melkgeit Nora houden ons nog in spanning tot eind mei! Danca van Lis had met onze facebook actie goed geraden dat Madelief als eerste zou bevallen. Zij mag een van de geitjes van Reintje of Nora een naam geven! Ze krijgt een bericht zodra deze zijn geboren.

Meer berichten