Lopers en vrijwilligers van de Lingewijk. Foto: Marion van Gelder
Lopers en vrijwilligers van de Lingewijk. Foto: Marion van Gelder

De Lingewijk loopt voor

GORINCHEM - Vorig jaar hebben de inwoners van de Lingewijk voor het eerst gezamenlijk de Avond vierdaagse in Gorinchem gelopen. Een initiatief van basisschool JP Waale, Wijkbelang Lingewijk en Speeltuinvereniging Lingewijk. Dit jaar heeft ook Stichting de Bogerd zich aangesloten bij de organisatie en verzorgen zij tijdens één van de loop avonden het drinken en de versnapering.

Dankzij diverse lokale sponsoren zullen de lopers uit de Lingewijk goed verzorgd worden tijdens het lopen en ook op de laatste avond is er voor iedere Lingwijker een verrassing.

Het aantal lopers uit de wijk is toegenomen, met 110 lopers dit jaar is het nu al een groot succes.

De vrijwilligers van de verschillende partijen zijn in februari al begonnen met de voorbereidingen. Dit heeft er toe geleid dat er een informatie boekje door de wijk is verspreid, met informatie over de vernieuwde Avond vierdaagse, een inschrijfformulier en advertenties en acties van de sponsoren.Er zijn op diverse locaties in de wijk inschrijfavonden geweest en dit jaar is er een voor-loop avond georganiseerd om alvast in de stemming te komen. Ook deze avond is er drinken verzorgd door een sponsor.

De kartrekker van alle loop activiteiten is Rean van de Sloot, die met veel enthousiasme zich heeft ingezet om de avond vierdaagse als Lingewijk met elkaar te gaan lopen.

Rean en de andere vrijwilligers hebben lokale instanties en ondernemingen benaderd met de vraag of zij wilden bijdragen aan deze sportieve en sociale wijkactiviteit, wat er in heeft geresulteerd dat elke avond de inwendige loper zal worden verzorgd.

Ouders en docenten van de leerlingen van de JP Waale en inwoners uit de Lingewijk zullen de kinderen begeleiden tijdens de 5 en 10 kilometer. De lopers zullen herkenbaar zijn aan de witte hesjes met de logo's van de organiserende partijen en de sponsor van de hesjes, Corbion, staat op de rug vermeld.

Op vrijdagavond kunnen de medailles worden afgehaald bij de speeltuin vereninging Lingewijk, waar ook voor iedere loper een verrassing en versnapering zal zijn, naast veel gezelligheid en muziek.

Meer berichten